Kisvárda Master Good – A tompaság és a vírus sem győzte le őket

Ez a helyzet még kimaradt az első félidőben, Vári Barna elöl mentettek a fehér mezes váciak
Ez a helyzet még kimaradt az első félidőben, Vári Barna elöl mentettek a fehér mezes váciak - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Ékes bizonyítéka volt a Vác elleni mérkőzés, hogy NB I-es licenc híján sem óhajt leengedni a hajrára a Kisvárda Master Good futballcsapata.

Hat fordulónyira nyújtotta veretlenségi sorozatát a Kisvárda Master Good, amely ezidő alatt öt meccset megnyerve, egyet döntetlenre adva, 15–1-es gólkülönbséget produkálva a második helyre lépett előre az NB II-es táblázaton. Írhatnánk azt is, hogy a várdaiak harcban állnak a bajnoki címért is, hiszen a Gyirmót zalaegerszegi vereségével (3–0) tíz pontra csökkent az éllovassal szemben hátrány négy játéknappal a vége előtt.

Csakhogy a várdaiaknak nincs élvonalbeli indulási engedélyük, így hiába a feljutó hely, ha így marad a végére, akkor sem vált osztályt a szabolcsi újonc. És bár a múlt héten szárnyra kapott licenchír kisebbfajta letargiát okozott az öltözőben, ennek a Vác elleni vasárnapi bajnokin (2–0) nyoma sem volt, a dobogóra pályázó csapat magabiztosan hozta a kötelezőt.

– Meglepett a Vác szervezettsége, rendkívül fegyelmezetten játszott az ellenfél, így nem volt egyszerű a mérkőzés – ismerte el Soós Imre, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Kicsit tompább volt a csapatunk, mint máskor, de ilyen is van, főleg, hogy itt a szezon vége, és mivel szinte állandó a kezdőcsapatunk, természetes, hogy ilyenkor már fáradtabbak a játékosok. Arra azért számtani lehetett, hogy a Vác visszazár majd a kapuja elé, ezért igyekeztünk ezt megelőzve, minél gyorsabban helyzetbe kerülni. Az első félidőben emiatt íveltük hátulról gyakran előre a labdát, de valahogy nem volt meg az a mozgás a támadózónában, ami a magas labdák megcsúsztatásából vagy a párharcok megnyerésével a helyzetek kialakításához vezetett volna.
Az öltözői titkok ismerete nélkül úgy tűnt, Fodor András szünetbeli pályára küldése azt a célt szolgálta, hogy erősödjön a várdai támadójáték. Aztán kiderült, hogy más miatt volt kénytelen változtatni a szakvezetés.

– Egyfajta vírus ütötte fel a fejét az öltözőben, emiatt nem számíthattunk Graszl Károly és Minczér Tibor játékára sem, és ez érhette utol Csilus Tamást is, aki a szünetben szólt, nem tudja folytatni tovább a játékot – mondta a háttérben történtekről a tréner. – Fodor András pályára küldésével benne volt a pakliban, hogy még aktívabb lesz a baloldali támadójátékunk, viszont sajnos onnan alakult ki a váciak egyik nagy lehetősége is, még gólnélküli állásnál.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 10-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés