Kisvárda Master Good – A vége most rosszul alakult

Kisvárda Master Good – A vége most rosszul alakult
© Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Egyenlített a Kisvárda, majd a kapusa tizenegyest is hárított, mégis kikapott az utolsó idei meccsén.

Ha az idei utolsó meccs előtt arról volt szó, hogy a szokottnál is nagyobb küzdőszellemre lesz szükség a kisvárdaiak részéről, akkor csak hatványozódott azzal a helyzet, amilyen állapotba került a pálya a hétvégi esőzések és havasesőzések következtében. Azzal pedig különösen, hogy a vendég győriek már a meccs elején vezetéshez jutottak.

Kellett huszonöt perc, mire magához tért a Kisvárda, és amikor ez megtörtént, Heffler Norbert kiharcolt, majd pontosan adott középre egy szögletet, Horváth Zoltán pedig hetek óta tartó gólcsendjét megtörve bajnokságbeli tizedik találatával egyenlített. Az eredmény a szünetig annak ellenére sem változott, hogy a győriek tizenegyeshez jutottak, de Zöldesi Illés a harmadik büntetőt is hárította ebben a bajnokságban.

A második félidőre tovább fogyatkoztak a sérülés miatt Sergiu Olteant és Brana Ilicset eleve nélkülöző kisvárdai sorok, mert a meccset betegen vállaló Bohdan Melnik már nem jött ki a folytatásra, a helyét Erdélyi Botond foglalta el. Heffler Norbert igyekezete csaknem meghozta a vezető gólt, de Szatmári Zoltán lefülelte a lövését, a Győr pedig hosszú idő után jutott el a kapuig, és újból megszerezte a vezetést.

A gól után háromcsatáros játékra váltott a Kisvárda, és a csereként beállt Délczeg Gergely járt a legközelebb az egyenlítéshez, de a lécre fejelte a labdát. Nyomott a házigazda, de a szezon közben gyakran a kezét fogó Fortuna most elpártolt tőle, az egyenlítés helyett a hosszabbításban a Győr győzelme vált biztossá.

– KM-BT –

NB II: 21. forduló

Kisvárda Master Good–ETO FC Győr 1–3 (1–1)

Kisvárda, 1010 néző, v.: Lovas (Medovarszki J., Csatári).

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik (Erdélyi B., a szünetben), Heffler N., Misic, Vári B. (Délczeg, 68.) – Horváth Z., Lukács R. (Gosztonyi, 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Győr: Szatmári Z. – Kovács K., Vadász V., Debreceni A., Zamostny Pongrácz (Hidi S., 75.), Bagi I. – Tajthy, Magasföldi, Szánthó (Mucska, 91.) – Erdélyi L. (Beliczky, 83.). Vezetőedző: Szentes Lázár.

Gól: Erdélyi L. (0–1) a 6., Horváth Z. (1–1) a 34, Kovács K. (1–2) a 61., Papucsek (öngól, 1–3) a 91. percben

Percek, események

6. perc: Szánthó baloldali beadása után az ide-oda pattogó labdára Erdélyi László eszmélt a leggyorsabban, és közelről lőtt a kapuba, 0–1.

34. perc: Heffler Norbert baloldali szöglete után Horváth Zoltán 6 méterről lőtt a kapu közepébe, 1–1.

45. perc: Zöldesi kirúgása után a győriek gyűjtötték be a labdát, amivel Szánthó kiugrott a bal oldalon, előtte a labdát a kifutással bizonytalankodó Zöldesi mellett, akivel ütközött is, így Rjasko hiába vágta ki a gólba tartó labdát, a játékvezető tizenegyest ítélt. Zamostny bal lábbal a kapu bal oldala felé lőtt büntetője után Zöldesi kiütötte a labdát.

61. perc: baloldali beadás után Kovács Krisztián elé került a labda a túloldalon, ő tolt rajta egyet, majd éles szögből, 7 méterről úgy lőtte a kapuba, hogy a labda Zöldesi hasa alatt csúszott el, 1–2.

91. perc: Szánthó balról középre adott, a menteni igyekvő Papucsek lábáról a bal alsó sarokba gurult a labda, 1–3.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az ellenfelünk jobban alkalmazkodott a talajviszonyokhoz, de az első félidő végét és a második elejét egyértelműen mi uraltak, mégis mi kaptuk a gólt. Közel voltunk az egyenlítéshez, ehelyett a harmadik kapott góllal eldőlt a mérkőzés sorsa.

Szentes Lázár: – Hatalmas küzdelem alakult ki, a pálya állapota nem engedte meg a technikás futballt. Megpróbáltunk a saját eszközeinkkel játszani, jó teljesítményt nyújtottunk, szép gólokat szereztünk.
hirdetés