Kisvárda Master Good – Amiért mentek, azt haza is hozták

Akt.:
Izing Martin átadását Lucas Bertucci várja
Izing Martin átadását Lucas Bertucci várja - © Fotó: 1912elore.hu
Kisvárda – Egy pontot szerzett, a hajrában pedig már emberhátrányban játszott a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata Békéscsabán.

Nem jelentett sok jót a kisvárdaiak számára, hogy az a Boér Gábor lett a beugró a békéscsabai kispadon, akinek az irányításával az Előre az ősszel megnyerte (2–0) a két csapat bajnokiját. A lilák vezetőedzője, Zoran Szpisljak a csütörtöki, felcsúti vereség (3–0) után ajánlotta fel lemondását, a helyzet rendeződéséig a vezetés ezt az átmeneti megoldást találta.

Kisvárdán a csapat cserélődött ki a legutóbbi bajnoki óta. Ahogy Révész Attila szakmai igazgató ígérte, kilenc emberét is pihentette azok közül, akik múlt vasárnap és csütörtökön is pályára léptek, Ivancsics Alex és Lucas Bertucci maradt meg hírmondónak a két győztes hazai mérkőzés kezdő tizenegyéből.

A húzás bejött, hiszen a kisvárdai csapat tűnt frissebbnek, és az első helyzet is a vendégek előtt adódott: az 5. percben Bacsa Patrik lövését védte Hrabina Alex. Újabb öt perc elteltével megint Bacsa, majd Minczér Tibor próbálkozott, de a megyénkben is jól ismert csabai kapus bravúrokkal hárított. A következő lehetőség Mihajlo Rjasko előtt adódott, de mellé fejelt.

A kezdeti lelkesedés alábbhagyott, ellaposodott a játék, Rajczi Péternek volt még két ígéretes megugrása szünetig, de nem lett belőlük gól. A második félidőt a tavaly ilyenkor még Kisvárdán játszó Bagi István szabadrúgása vezette fel, de Ivancsics oldalra ütötte a húszméteres lövése utáni labdát. Egy ideig a cserék jelentették az eseményeket, vendégoldalon Horváth Zoltán és Gosztonyi András beállításával törekedtek arra, hogy megszülessen a győztes gól, de különösebb veszély már nem alakult ki a kapuknál, sőt Horváth Zoltán kiállítása miatt a hajrában megfogyatkozott a vendégcsapat létszáma.

Békéscsaba 1912 Előre–Kisvárda Master Good 0–0

Békéscsaba, 837 néző, v.: Farkas Á. (Berettyén, Szert).
Békéscsaba: Hrabina – Bagi I., Fehér Zs., Szélpál N., Juhász Gy. – Szalai D. (Pilán, 60.), Gyurján B. (Gránicz, 80.), Kelemen D., Birtalan B. – Urbin (Spitzmüller, 69.), Viczián. Megbízott edző: Boér Gábor.

Kisvárda: Ivancsics A. – Izing, Rjasko, Papucsek, Fodor A. – Hei, Lucas, Minczér, Szabó P. (Gosztonyi, 72.) – Rajczi (Horváth Z., 54.), Bacsa (Talabért, 89.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Kiállítva: Horváth Z. a 89. percben

Percek, események

89. perc: Horváth Zoltán megelőzte a tizenhatoson kívülre futott Hrabinát, és a kapuba emelt, ám a játékvezető szerint, közben magasra emelte a lábát, amiért a második sárga lapját és a vele járó pirosat is megkapta.

Mesterszemmel

Boér Gábor: – Az osztály legstabilabban védekező csapatát fogadtuk, amely ellen kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. A gólképtelenségünkön jó lenne javítani.

Révész Attila: – Bosszús vagyok, mert győzni jöttünk Békéscsabára, bár azt tudtuk, hogy a hazaiaknak ez a mérkőzés élet-halál kérdés lesz. Gondoltuk, hogy a vége felé elfárad a Békéscsaba, így is volt, ám Rajczi Péter kényszerű cseréje, majd Horváth Zoltán kiállítása miatt nem tudtunk a végén jól hajrázni az egyébként küzdelmes mérkőzésen.
hirdetés