Kisvárda Master Good – Az élettan indokolta, az eredmény igazolta

Akt.:
Minczér Tibor (jobbra) állta a versenyt a békéscsabai Gyurján Bencével
Minczér Tibor (jobbra) állta a versenyt a békéscsabai Gyurján Bencével - © Fotó: kisvardafc.hu
Kisvárda – Megérte frissítenie a Kisvárdának, amely a bajnokságban most először szerzett hét pontot hármas terhelés esetén.

Míg a csütörtöki játéknapon a 0–0 volt a sztáreredmény (négy is született belőle), addig vasárnap az 1–1 vitte a prímet az NB II-ben – öt ilyen eredményt is hozott játéknap. A hatodik döntetlen a Kisvárda Master Goodé volt, amely 0–0-ra végzett Békéscsabán. Vagyis megfigyelhető a tendencia, ami ősszel is, hogy a hármas terhelés (hétvége-hétköznap-hétvége, csak azért nem írjuk, hogy vasárnap-szerda-vasárnap, mert ezúttal csütörtök volt a közbülső játéknap) közepette sokasodnak a döntetlenek.

– Éppen ezért vállaltuk fel, hogy szinte a teljes korábbi kezdőcsapatot kicseréltük, amivel még házon belül is okoztunk egy kis meghökkenést, holott az élettani sajátosságok egyértelműen indokolták ezt a lépést – mondta Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója. – Az őszi tapasztalatok is azt mondatták velünk, így cselekszünk helyesen, és lám: az előző szezonban egyetlen ilyen sorozatban sem szereztünk négynél több pontot, most pedig a legutóbbi három meccsen hetet. Más taktikával is játszottunk, mint korábban, az ezúttal pályára lépő futballisták elsősorban futóteljesítményben járnak az élen, és idegenben megtehettük, hogy a védekezést tartsuk szem előtt. Hazai pályán aligha lettünk volna elégedettek a döntetlennel, most azonban az volt a célunk, hogy ne kapjunk ki. Ezt elértük, holott ősszel az erősebbnek vélt csapattal szenvedtünk vereséget hazai pályán a Békéscsabától.

A szakvezetőben a mérkőzés felvételének megtekintése után megrősödött, amit a helyszínen is gondolt, hogy csapata közelebb járt a győzelemhez.

– Tisztán látszik, hogy a tizedik percben szerzett Bacsa Patrik-gól teljesen szabályos volt, szó sem lehetett lesről – mondta Révész Attila a Fodor András lövése után a kapusról kipattanó labdából adódó szituációról. – Tavasszal már a második szabályos góltól fosztanak meg bennünket, hiszen a Puskás Akadémia ellen Oláh Gergő találatát sem adták meg. Ezek pontokban mérhető tévedések, raádásul a második félidőben Rajczi Péter sem magától csuklott össze a tizenhatoson belül, úgy térdenrúgták, hogy nem tudta folytatni a játékot. Ezzel felborult az előzetes tervünk, hiszen szélsőket szerettünk volna bevinni a végén, de csatárt kellett beküldeni, és a pályára lépő Horváth Zoltán kiállítása után pedig a hátsó sor stabilizálásán volt a hangsúly. Az ily módon beállított Talabér Attila viszont feleslegesen kapott sárga lapot, az ötödiket ebben a bajnokságban, így a pénteki mérkőzésünkön két eltiltottunk is lesz.

Merthogy a Szolnok elleni, február 26-án elmaradt bajnokit pénteken 14 órától pótolják a kisvárdaiak, hazai pályán.
hirdetés