Kisvárda Master Good – Az első kanyarban előztek

Kisvárda Master Good – Az első kanyarban előztek
© Forrás: kisvardafc.hu / Nyulak Nikoletta
Kisvárda – A Kisvárda az egyik riválisát leszakította, a másikkal helyet cserélt.

Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője a Haladás elleni mérkőzés előtt úgy fogalmazott, bízik benne, hogy az „új igazolások már az elején segítségére lehetnek a csapatnak és többek leszünk velük”.

A téli érkezők közül Gheor­ghe Grozav, Sztavrosz Cukalasz és Hugo Seco a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a várdaiak idei első tétmeccsén, húsz perc elteltével épp az utóbbi két játékos hozta össze a meccs első igazán nagy helyzetét, ám a görög fejesét Király Gábor lábbal hárította.

Előkészítettek az újak

Az első negyvenöt percben az egyik legaktívabbnak a 30 éves portugál tűnt, aki a gyorsaságát és remek labdakezelését többször is megcsillogtatta. Ez a félidő nagyrészt eseménytelenül telt, mintha mindkét együttes a kivárásra játszott volna: Lucaséknak idegenben nem kellett kapkodniuk, a hazaiknak meg alighanem a szeptemberi, 4–1-es kisvárdai vereség is eszükbe jutott. No, meg persze a tét sem volt kicsi, a Kisvárda az utolsó előtti helyről várta a fordulót, míg a szombathelyiek a tabella alján teleltek, a pontszerzésre egymás ellen van a legnagyobb esélyük a csapatoknak.

A játékrész utolsó perceiben aztán kisebb tűzijátékot rendeztek a vendégkapu előtt, ám Felipe megőrizte az őszi jó szokását, és most is aktívan püfölte arrébb a kapuja felé szálló labdákat. Erre a mérkőzés utolsó fél órájában is szükség volt, de addigra már vezetett a csapata. Az előkészítésben az újak jeleskedtek, a befejezés egy „régi bútordarabra” maradt. Cukalasz indításából Grozav játszotta meg Horváth Zoltánt – a házi gólkirály az ötödik találatát szerezte meg a bajnokságban.

Felipe nem akart gólt kapni

Amint hátrányba került, felébredt a Hali, ám az újonc együttes védelme és az említett Felipe állta a sarat. A brazil ziccert védett, távoli lövést hárított és folyamatosan tüzelte a társait. A szabolcsiak lényegében kilátástalan helyzetbe hozták a Haladást, ám ennél is fontosabb, hogy magának is nagyon jót tett, ráadásul a DVTK-t is megelőzte, elmozdult a kieső zónából.

MK

Labdarúgás: NB I.

Haladás–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)

Szombathely, 2512 néző, v.: Bogár.

Haladás: Király – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. – Bamgboye (Németh Má., 76.), Dausvili, Nyári (Rui Pedro, 63.), Ofosu – Priskin (Rabusic, 31.), Gaál. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Kisvárda: Felipe – Melnik, Ene, Vári, Beriosz – Lucas, Karaszjuk (Protics, a szünetben), Hugo Seco (Gosztonyi, 68.), Cukalasz (Ilics, 76.) – Grozav, Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.

Gól: Horváth Z. (51.).

Percek, események

51. perc: Cukalasz szöktette Grozavot, aki középre passzolt, ahol a jó ütemben érkező Horváth Zoltán megelőzte a védőjét, és 5 méterről bevetődve a kapuba juttatta a labdát, 0–1.

Mesterszemmel

Horváth Ferenc: – Minden benne volt ebben a meccsben, ami eddig jellemezte a Haladást. Nem tudok egyetlenegy játékost sem elmarasztalni, mindenki tette a dolgát, taktikailag is rendben voltunk. Sajnos nincs meg az a kvalitás a csapatban, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudja nyerni. Nekünk öt helyzet sem volt elég a gólhoz, a Kisvárdának elég volt egy.

Dajka László: – Nagyon örülünk a sikernek, de az első tíz percet és a vezető gólunkat követően a második félidő második felét szívesen elfelejteném. Ezekben a periódusokban nem úgy futballoztunk, ahogy kellett volna, de ezt a játékot gólra játsszák, és nekünk egy nagyon szép támadás után sikerült betalálnunk, emiatt megérdemelten nyertünk.
hirdetés