Kisvárda Master Good – Az magyaros áfium ellen való orvosság

Itt zárult le a kisvárdaiak 507 percig tartó kapott gól nélküli sorozata
Itt zárult le a kisvárdaiak 507 percig tartó kapott gól nélküli sorozata - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A mentális gondok mellett szakmai okai is vannak annak, hogy a Kisvárda belefutott a vereségbe.

Íme az újabb bizonyíték az NB II-es mezőny kiegyenlítettségére: a forduló előtt 15. helyen álló Mosonmagyaróvár voltaképpen simán, 3–1-re nyert a listavezető Kisvárda Master Good otthonában. Így aztán a szabolcsiak nem sokáig élvezhették mindazt, hogy vezetik a mezőnyt.

– Nem véletlenül mondtam a múlt héten, hogy mentálisan nagyon nehéz felkészülni egy olyan meccsre, amelyen a csapat toronymagas esélyesnek számít – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Kérdeztem is az orvosunkat a meccs előtt, hogy nincs-e valami széruma, amely kiöli ezt a rossz magyaros betegséget. Sajnos nem volt, mint ahogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt másfél évben házon belül nem sikerült megtalálnunk ennek az orvosságát. Az első két gólt szögletből kaptuk, azoknak a hibájából, akikről egész héten láttuk, hogy tompábbak a kelleténél, és próbáltuk felrázni őket. Most már tudom, ki kellett volna hagyni őket a csapatból.

A 0–2 nem ismeretlen eredmény a kisvárdaiak számára, hiszen az őszi szezonban a Puskás Akadémia és a Békéscsaba ellen is álltak így. A felcsútiak ellen sikerült egyenlíteni, a másik tavalyi NB I-es ellenféllel szemben maradt a 0–2-es végeredmény, míg vasárnap sem sikerült pontot menteni.

– A támadásaink borzasztóan erőtlenek voltak, a mély pályán nem tudtunk megfelelő sebességgel labdát járatni – beszélt a gondokról Révész Attila. – A középpályán enerváltak voltunk, tompán futballoztunk, és mivel a széleket megerősítette a Mosonmagyaróvár, így nem tudtunk megfelelő hatékonysággal támadást vezetni. Ilyen helyzetekben szokott villanni egy-egy váratlant Cseri Tamás, de kiderült, ha nem koncentrál kétszáz százalékosan, akkor ő sem tud azon a szinten teljesíteni, amit folyamatosan várunk tőle. Ezek együtt eredményezték a vesztünket, és el kell ismerni, komolyabb vereségbe is belefuthattunk volna, hiszen a végére nagyon kinyíltunk, és ellenfél többször átrobogott rajtunk. Így legalább jó időre a helyünkre kerültünk, és bizony nemcsak mentális okai vannak ennek a vereségnek, mert a vendégek fizikálisan rátermettebbek voltak, és a középpályánkat ledarálták. Semmi kétség nem férhetett a Mosonmagyaróvár sikeréhez, de remélem, még egyszer nem szembesülünk olyan gondokkal, mint most.

A meccs előtt Révész Attila sokat remélt a szögletektől, szabadrúgásoktól, ehhez képest a várdaiak kaptak két gólt ilyen szituációkat követően. A saját késükbe szaladtak bele?

– Ez is a tompaságunkkal függött össze, az ellenfél frissebb volt az ilyen szituációk során is, rendre megelőztek bennünket – felelte a szakvezető. – Pedig úgy gondolom, mi megfelelően motiváljuk a társaságot, a jelek szerint mégsem eléggé. Gosztonyi Andráson érződött, hogy nincs még tökéletes fizikai állapotban, ezért nem sikerültek a beívelései sem, illetve nem is oda futottak a játékosok, ahová kellett volna. Van rá egy szűk hetünk, hogy kijavítsuk a hibákat a szombati, siófoki mérkőzésre.
hirdetés