Kisvárda Master Good – Az önbizalom az nem elbizakodottság

Ha Cseri Tamáshoz (balra) kerül a labda, a várdai kispadon ülők is tudják, hogy érdemes odafigyelniük
Ha Cseri Tamáshoz (balra) kerül a labda, a várdai kispadon ülők is tudják, hogy érdemes odafigyelniük - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A sereghajtó SZEOL SC-t is kellő tisztelettel fogadja a negyedik helyre előrelépő kisvárdai futballcsapat.

Legutóbbi négy veretlenül megvívott meccsén gólt sem kapott a Kisvárda Master Good amely vasárnap (kezdés 16.30-kor) a sereghajtó SZEOL SC-t látja vendégül. Vagyis a tabella alapján keresve sem lehetne kellemesebb ellenfelet találni a sorozat folytatásához. De vajon tényleg ez ígérkezik a tavasz legkönnyebb mérkőzésének a tabellán a negyedik helyre felzárkózó szabolcsi csapat számára?

– Már csak azért sem, mert mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, és ez a futballközhely most abszolút megállja a helyét – felelte Révész Attila, az NB II-es kisvárdai csapat szakmai igazgatója. – Továbbá Zoran Kunticcsal a kispadon teljesen megváltozott a szegedi csapat stílusa, és ezt nemcsak a mérkőzéseinek felvételei, hanem az eredményei is bizonyítják. A Soroksár is csak nyögvenyelősen győzte le a sereghajtót, legutóbb pedig a Puskás Akadémia csak döntetlent ért el az otthonában. Több, ősszel még sérült játékosuk is felépült, újakat is igazoltak, úgyhogy komolyan kell vennünk őket. Arról nem beszélve, hogy náluk semmi tragédia nem történik, ha Kisvárdán nem szereznek pontot, magyarán veszítenivaló nélkül lépnek pályára.

Ezzel szemben Várdán megint van mit veszíteni. Két pontnyira a dobogós, ötre a feljutó hely, felépült egy négy meccsből, egész pontosan 388 percből álló kapott gól nélküli sorozat. Ezek is kockán forognak a vasárnapi fellépésen.

– Az önbizalmunkat visszaszereztük az elmúlt mérkőzésen, de nem szeretném, hogy ez elbizakodottságba csapjon át – így Révész Attila. – A legutóbbi mérkőzéshez képest letelt Talabér Attila és Horváth Zoltán eltiltása, az ő visszatérésük is növelik a variációs lehetőségeinket. Olyan nincs, hogy egy csapat minden meccsen megússza kapott gól nélkül, ezért másféle harcmodorra is készülnünk kell, de a pályánk állapota ezt továbbra sem teszi lehetővé. Ugyanakkor közelednek megint a sorozatmeccsek, így már a vasárnapi mérkőzésen is kipróbálunk olyan taktikai elemeket, amelyek máskor is jól jöhetnek majd. Az elsődleges és a legfontosabb azonban az, hogy megszerezzük a győzelmet.
hirdetés