Sport

2015.04.16. 16:02

Taylort megtartanák

Nagyban függ az átigazolási politika attól, hogy milyen szabályt hoznak a légiósokra vonatkozóan.

Nagyban függ az átigazolási politika attól, hogy milyen szabályt hoznak a légiósokra vonatkozóan.

A Marso-NYKK az alsóházi középszakaszt, és vele együtt az NB I A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságot a 12. helyen zárta. A szerdai zalaegerszegi mérkőzés (79–63-ra nyertek a hazaiak) így lehetőséget adott arra is, hogy már a jövő évi szemüvegen keresztül figyelje a szakvezető a játékosok teljesítményét.

– Ez így is volt, és annak örülök, hogy az utóbbi meccsekhez hasonlóan megint volt a fiataljaink részéről olyan teljesítmény, amely lendített a csapat szekerén. Ezúttal Molnár Marcell szállt be remekül a mérkőzésbe – így Sitku Ernő. – Ami a jövőt illeti, külön kell választanunk a magyarokat és a légiósokat. A helyi kötődésű magot mindenképpen szeretnénk megtartani, és vannak már kiszemeltjeink, akikkel felvesszük a kapcsolatot. A légiósok terén meg kell várnunk, hogy milyen szabályt hoz a szövetség, hiszen valószínűleg a honosított játékosok közül csak azok számítanak majd magyarnak, akik huszonegy éves koruk előtt harminchat hónapot a honi versenyrendszerben töltöttek el. Ez több helyen is átírhat meglévő szerződéseket. Ami biztos, Ronnie Taylort úgy engedtük haza, hogy megkapta az ajánlatát, ő a jövő csapatának fontos pillére lehet.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 17-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!