Kisvárda Master Good – Büszkén és másféle harcmodorral utaznak Békéscsabára

Az előrejelzés alapján a korábbi békéscsabai játékos, Lucas Bertucci lehet az egyedüli, aki megtarthatja helyét a kezdőcsapatban
Az előrejelzés alapján a korábbi békéscsabai játékos, Lucas Bertucci lehet az egyedüli, aki megtarthatja helyét a kezdőcsapatban - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A visszavágás vágya is fűti a Kisvárda NB II-es futballcsapatát, az ellenfélnél az edzőkérdés is megoldásra vár.

Két idegenbeli vereségre két hazai győzelemmel felelt a Kisvárda Master Good, így az NB II-es csapat visszavette azt a pozíciót, amit az ősz végén birtokolt, és még van egy elmaradt meccse is. Nincs megállás, a hétvégén jön az újabb felmérő.

– Ezen a pályán egyik csapat sem tudott érvényesülni, de szerencsére vannak olyan játékosaink, akik fizikailag alkalmasak a felívelésekre épülő stílus alkalmazására is – mondta Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója a Soproni VSE elleni 1–0-s győzelmet hozó csütörtöki mérkőzést követően. – A szélen vezetett támadásaink közül az ellenfél többet is szabálytalanság árán hiúsított meg, rengeteg szabadrúgást és szögletet harcoltunk ki, és amíg az ősszel ezek befejezésében nem voltunk elég hatékonyak, most már a második egymást követő meccsünkön találtunk be sarokrúgást követően. Ez pedig az ilyen jellegű mérkőzésen nagyon sokat ér. Az első félidő alapján megérdemelt volt a vezetésünk, sőt akár a meccset is eldönthettük volna. Szünet után a Sopron igyekezett többet birtokolni a labdát, de úgy érzem, igazi helyzetet nem tudott kialakítani. A mi játékunkban nem volt benne annyira a veszély, mint az első félidőben, de letámadtunk, felívelésekre kényszerítettük őket, és ezeket a szituációkat el tudtuk hárítani. Tartottunk tőle, hogy a soproni meccshez hasonlóan megint a végén énekli majd a szánkból a sajtot az ellenfél, de az utolsó negyedórában taktikusan az ő térfelükön tartottuk a labdát, és így őriztük meg az eredményt.

Révész Attila hozzátette a két hazai meccsen nagyon pozitív képest festett számára a csapata játéka. Vasárnap viszont idegenbe, Békéscsabára látogat a Várda, a Soroksár és a Puskás Akadémia után a harmadik olyan ellenfélhez 2017-ben, amely papíron szintén a feljutásért küzd. A minél gyorsabb regenerálódás érdekében már a csütörtöki meccs után az egészségügyi stáb szorgos kezei vették kezelésbe a játékosokat. Az ellenfélnél más gondokat is orvosolni kell, hiszen a Felcsúton elszenvedett 3–0-s vereség után még csütörtök este felajánlotta lemondását az eddigi edző, Zoran Szpisljak.

– Nagyon büszkék vagyunk a csütörtöki meccs mérésének adataira, amelyek azt mutatják, hogy rendkívül dinamikusan játszottunk – folytatta Révész Attila. – Biztos vagyok benne, hogy akik az elmúlt két meccsen lehetőséghez jutottak, azok fizikálisan kiállnák a próbát Békéscsabán is, de szellemileg nagyon fáradtak lennének. Ilyen szituációkban fordult elő az ősszel, hogy öngólt vétett vagy éppen lyukat rúgott a védőnk, elöl pedig kihagytuk a kihagyhatatlant is. Bő a keretünk, mindenki megérdemli a játéklehetőséget, így ha nem is minden egyes poszton, de a kulcspozíciókban váltani fogunk, és friss emberekkel utazunk Békéscsabára.
Az őszi hazai 2–0-s vereségért bizonyára fűti a csapatot a visszavágás vágya.

– Ez így van, hiszen akkor az előző fordulóban, az utolsó pillanatokban elszalasztott soproni győzelem csalódottságával léptünk pályára, fájó vereséget szenvedtünk a csabaiaktól – emlékezett a történtekre a szakvezető. – Tompák voltunk, és lekontrázott bennünket az ellenfél, most olyan harcmodort választunk, amely majd nem ad erre lehetőséget. És az sem mindegy, hogy sikerélménnyel a hátunk mögött várjuk az újabb feladatot.
hirdetés