Kisvárda Master Good – Csabán sem akarták elhinni

Bagi István (23) nem retten meg, ha akadályokba ütközik
Bagi István (23) nem retten meg, ha akadályokba ütközik - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Bagi István a Budaörs elleni duplával hangolódott az egykori csapata, a Mezőkövesd elleni vasárnapi NB II-es futballderbire.

Védekező típusú játékosként is feltalálja magát az ellenfél kapuja előtt, ezt a múlt szombat óta különösebben nem kell igazolnia Bagi Istvánnak. A Kisvárda Master Good futballistája két fejesgóllal vette ki a részét a Budaörs elleni 3–1-es idegenbeli győzelemből, így jók az előjelek a futballista számára pikáns, Mezőkövesd elleni vasárnapi rangadó előtt.

– Nem elsődleges feladatom a gólszerzés, de azért nem is játszok annyira messze az ellenfél kapujától, hogy olykor ne veszélyeztessek – mondta a pályafutása első dupláját jegyző Bagi István. – Igaz, Budaörsön szögleteket követően fejeltem a kapuba, de a kisvárdai színekben szerzett első gólom szép akció után született, még a nyitó fordulóban, Csákváron. Ez a csapat egyébként is támadófelfogásban játszik, erről árulkodik a szerzett góljaink száma is. Jól érzem magam, remek közösségbe kerültem.

Bagi István Békéscsabáról érkezett fél évig kölcsönbe az NB II-es szabolcsiakhoz. Most már „csak” az a kérdés, hogy a nyártól melyik csapatban folytatja és melyik osztályban? Mert az anyaegyesület éppúgy bentmaradhat és kieshet, mint amennyire a befogadó klub feljebb léphet.

– Szurkolok a csabaiaknak, örültem a felcsúti győzelmüknek, jó lett volna, ha a Vasast is le tudják győzni – így Bagi István. – Egyelőre azonban a kisvárdai feladataimra koncentrálok, és bár a közvélemény valóban nem tart bennünket feljutásra esélyesnek, de mindössze három pont a hátrányunk a Zalaegerszeg és kettő hétvégi ellenfelünkkel, a Mezőkövesddel szemben. Visszatérve a télen történtekre, nem volt könnyű, amikor szembesültem vele, hogy erre a fél évre lemondtak rólam, nyilván emiatt is van bennem bizonyítási vágy. Rendszeresem beszélek a korábbi társakkal, akik közül senki nem akarta elhinni, hogy két gólt is szereztem a Budaörs ellen…

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 21-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés