Kisvárda Master Good – Derült égből esőcseppek

Akt.:
Kisvárda Master Good – Derült égből esőcseppek
© Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Ugyan hátrányból megint fordított a Kisvárda, de a végén a Szolnok örülhetett győzelemnek.

Az éllovas, a mezőnyben egyedüliként veretlen fogadta az egy hónapja gólt sem kapott, azidő alatt három győzelemmel és egy döntetlennel gazdagodó, a tabellán a negyedik helyre felzárkózó riválisát – mi ez, ha nem rangadó?

A kisvárdaiak úgy kezdték a Szolnok elleni vasárnapi mérkőzést, hogy ők folytatják jó szériájukat, hiszen támadólag léptek fel a tizenhatosuk előterét öt védővel megszálló vendégeikkel szemben. Az első félidőben hét szögletet végeztek el a hazaiak, Matija Misic révén volt egy veszélyes szabadrúgás is, és Hrabina Alexnek többször is bátran ki kellett lépnie a kapujából, hogy tisztázni tudjon. Aztán a verőfényes időjárás közepette megjelent néhány esőcsepp is, és ennek megfelelően derült égből villámcsapásként a szolnoki gól is, amely előtt Katona György remek megoldást választott.

Az öltözői eligazítás után tettre késznek tűnt a kisvárdai csapat, és talán ennek köszönheti a gyors fordítást. Előbb Sergiu Oltean fejelt közvetlen közelről a kapuba, majd Horváth Zoltán értlkesítette a maga által kiharcolt tizenegyest. Úgy tűnt, a vezetés megszerzésével a nehezén túljutott a kisvárdai csapat, hiszen a korábbi két fordulóban hátrányból fordítva sikerült megszerezni a győzelmet.

Ezúttal azonban még volt egy csavar a történetben, mert a Szolnok csereemberei révén újítani tudtak, és nemcsak kiegyenlítettek, hanem a rendes játékidő letelte előtt a győztes gólt is megszerezték. Így bár 410 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozatuk, de a Kisvárda 2017-es hazai veretlensége is megtört, és mivel a Szolnok gazdagodott három ponttal, ezért most ők aligha bánják, hogy így jártak.

NB II: 10. forduló

Kisvárda Master Good–Szolnoki MÁV FC
2–3 (0–1)

Kisvárda, 1340 néző, v.: Gyarmati (Berényi Á., Punyi).

Kisvárda: Molnár-Farkas – Zankó, Izing, Vermes, Fodor Á. – Vári B. (Hej, 89.), Lucas, Oltean, Misic (Gosztonyi, 71.) – Horváth Z. (Lukács R., 74.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szolnok: Hrabina – Ágoston K., Balogh M., Tóth B., Papp Sz., Lakatos Cs. – Angyal N. (Tóth L., 66.), Kenderes, Farkas A. (Pantovics, 79.) – Katona Gy. (Pintér N., 67.), Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gól: Katona Gy. (0–1) a 43., Oltean (1–1) az 50., Horváth Z. (11-esből, 2–1) az 56., Tóth L. (2–2) a 81., Olasz D. (2–3) a 90. percben

Percek, események

43. perc: Lakatos Csaba adott balról középre, ahol Katona György 8 méterről, ívelt fejessel küldte a labdát a jobb alsó sarokba, 0–1.
50. perc: Misic jobboldali szöglete után Oltean 2 méterről fejelte a labdát a kapuba, 1–1.
56. perc: Fodor Ákos adott balról középre, ahol Horváth Zoltánt Papp Szilárd lerántotta. A büntetőből a sértett nagy erővel a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–1.
81. perc: Pantovics átadása után Tóth László 10 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, 2–2.
90. perc: Lakatos Csaba balról a tizenhatoson belülre gyötörte a labdát, amelyet Olasz Dénes 12 méterről jobbal a kapu jobb oldalába bombázott, 2–3.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az első félidőben folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de meddőnek bizonyult, és a semmiből hátrányba kerültünk. A vezetés megszerzése után nem vigyáztunk eléggé a labdára, és lehetőséghez hagytuk jutni a Szolnokot.

Balogh Pál: – A várszínházi délutánból tragikomikumból hepiend lett a vége. A legtöbb gólt szerzett listavezető otthonában tudtuk, hogy lesznek nehéz perceink, a vezetés megszerzése után öt perc alatt majdnem lerendeztek magunkat. A friss emberek sokat lendítettek a csapat játékán, ennek köszönhetjük a győzelmet.
hirdetés