Kisvárda Master Good – Duplából és pirosból is három

Akt.:
Kisvárda Master Good vs. Balmazújváros
Kisvárda Master Good vs. Balmazújváros - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – A Kisvárda végül kiütötte a Balmazújvárost, amely nyolc emberrel fejezte be a szombati NB II-es bajnokit.

Ezúttal nem a szünet jelentette a válaszvonalat a szombati kisvárdai bajnokin. Az NB II-es mérkőzés első fele addig tartott, amíg nem szerezte meg a vezetést és nem került az emberelőnybe a hazai csapat, a 28. perctől pedig „új” összecsapás kezdődött.

Addig ment az adok-kapok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Balmazújvárosnak volt több, a Kisvárdának nagyobb helyzete(i). Aztán jött a vendégek csapatkapitányának, Kiss Lászlónak a könyöklése, ami kiállítással és tizenegyessel járt. Erős Gábor higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult, a dupla előny tudatában pedig azt játszotta a Várda, amit kell: türelmesen járatta a labdát

A második félidő elején Ízing Martin szinte ugyanott fogott padlót, mint az első félidei kiállításnál, a várdaiak játékosa ezúttal védekező pozícióban harcolt ki kiállítást, vagyis kilenc emberre fogyatkozott a Balmazújváros. Kezdetben nehezen alkalmazkodott a szituációhoz a házigazda (volt is egy egyenlítési lehetősége a Balmaznak), aztán viszont jöttek a helyzetek, amelyek közül a második meghozta a második találatot. Lucas Marcolini saját maga második gólja előtt egyszer még szívükhöz kaptak a várdai hívek, de Sigér Dávid lövése a lécet találta el.

A harmadik gól végleg eldöntötte a meccset, de még volt esemény: Kónya Márk lett a harmadik kiállított vendégjátékos, a szabálytalanságáért kapott tizenegyesből pedig Lucas után Erős is duplázott, aztán a ráadásban Kulcsár Kornél is megszerezte első várdai gólját. Ne feledkezzünk meg a harmadik „duplázóról”, Ízingről sem, aki a két kiharcolt kiállításával legalább annyit tett a sikerért, mint a gólszerzők.

Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Kisvárda Master Good–Balmazújváros 5–0 (1–0)

Kisvárda, 1046 néző, v.: Gyarmati (Kovács G., Szert).

Kisvárda: Ivancsics A. – Csilus T., Ízing, Graszl K., Fodor A. – Kornutjak (Kulcsár K., 71.), Lázár Zs. – Lucas, Erős G., Cseri T. (Rajczi, 81.) – Koszta (Vári B., 59.). Vezetőedző: Soós Imre.

Balmazújváros: Horváth L. – Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. – Karikás (Pintér N., 79.), Sigér, Kónya, Viscsák (Bakos B., 31.) – Belényesi, Nagy K. (Vajda S., a szünetben). Megbízott edző: Pacaj Szergej.

Gól: Erős G. (11-esből, 1–0) a 28., Lucas (2–0) a 62., Lucas (3–0) a 79., Erős G. (11-esből, 4–0) a 85., Kulcsár K. (5–0) a 92. percben. Kiállítva: Kiss L. (27.), Papp F. (50.), Kónya (85.).

Percek, események

28. perc: Lázár Zsolt balról kanyarított a kapu elé, ahol Ízing nagy jajkiáltás közepette elterült a földön. A játék néhány másodpercig ment tovább, ám Kovács Gábor asszisztens magához szólította Gyarmati Tibor játékvezetőt, aki kiállította a kisvárdai védőt lekönyöklő Kiss Lászlót, és tizenegyest ítélt a hazaiak javára. A büntetőből Erős Gábor a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

50. perc: Ezúttal a Balmazújváros végzett el szögletet, középen Ízing megint elterült, a játékvezető pedig kiállította az őt lekönyöklő Papp Ferencet.

62. perc: Cseri játszott balról Erőshöz, aki továbbpörgette a labdát, Lucas pedig középről, 16 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtte, 2–0.

79. perc: Lucas lépett ki középen, 12 méteres lövése után a labda felperdült a kapuson, és a kapu közepébe vágódott, 3–0.

85. perc: Kónya vágta fel a tizenhatoson belül Rajczit, a vendégek játékosa a második sárga lap utáni pirosat is megkapta, a várdaiak pedig tizenegyest. A büntetőt újra Erős Gábor értékesítette a kapu bael oldalába emelve a labdát, 4–0.

92. perc: Kulcsár Kornél ugrott ki a bal oldalon, elvitte a labdát Horváth László kapus mellett, majd 12 méterről a kapu közepébe lőtt, 5–0.

Mesterszemmel

Soós Imre: – Jó meccs kezdett kialakulni, a kiállítások azonban döntően befolyásolták a végeredményt. Egyfelől ülhetjük a lakodalmat, hiszen öt nullra nyertünk, de azért messzemenő következtetést nem szabad levonni ebből az eredményből.

Pacaj Szergej: – Nem ilyen játékot terveztünk, bár az első félidőben még voltak helyzeteink. A második kiállítás végképp eldöntötte a mérkőzést, túl kell lépnünk a történteken.
hirdetés