Kisvárda Master Good – Eláztak a (gól)záporban

Akt.:
Kisvárda Master Good – Eláztak a (gól)záporban
© Fotó: Matey István
Balmazújváros, Kisvárda – A szakadó esőben, hatvan percnyi emberelőny ellenére is veszített az NB II-es Kisvárda Balmazújvárosban.

Kevesen gondolták volna, hogy május közepén jobban megy a forralt bor egy focimeccsen, mint a sör. Márpedig vasárnap ez volt a helyzet Balmazújvárosban, ahol a Kisvárda vendégjátéka alkalmából végig szakadt az eső és még hideg is volt. A Pazar létesítmény szemre mutatós pályáján végig állt a víz, irreálissá téve a küzdelmet.

Vendégfölénnyel indult a meccs, de a kaput nem veszélyeztették a várdaiak, amikor pedig a Balmazújváros kijött a szorításból, rögtön gólt szerzett. Kettőt is. Gyorsan jött a szépítés (az ötvenedik kisvárdai bajnokiját valójában most játszó, a meccs előtt felköszöntött Erős Gábor révén), ami egyúttal emberelőnnyel is járt. A két csapat meccseinek a jelek szerint állandó kelléke a balmaziak piros lapja (ősszel hármat is kaptak…), no meg az, hogy az eltiltott edzőjüket, Feczkó Tamást Szergej Pacaj helyettesíti a padon (a Várkertben is ez volt a helyzet).

Nyomott a Kisvárda, és a második félidő elején szerzett Papucsek Barna-találat után úgy tűnt, egy kérdés maradt: mikor viszi be a győztes találatot. Cseri Tamás nagyon közel járt ehhez, de hatalmas lövése után a léc és a jobboldali kapufa találkozásán csattant a labda. A túloldalon viszont elszámoltak a vendégek egy ívelést, és a Balmaz érte el a győztes gólt, amit még meg is toldott eggyel, megszakítva ezzel a várdaiak szép tavaszi idegenbeli sorozatát.

Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Balmazújváros–Kisvárda Master Good
4–2
(2–1)

Balmazújváros, 1200 néző, v.: Iványi Z. (Kelemen A., Márkus T.).

Balmazújváros: Szécsi G. – Bokros, Papp F., Kiss L., Virág A. – Zsiga E., Sigér, Kónya, Vajda S. (Fekete Á., 56.) – Kovács Á. (Németh Á., 79.), Belényesi (Hadházi, 41.). Megbízott edző: Pacaj Szergej.

Kisvárda: Ribánszki – Vári B., Izing, Papucsek, Csilus T. – Lucas, Erős G., Bagi I. (Kulcsár K., 81.) – Cseri T., Rajczi (Koszta, 73.), Eszlátyi (Délczeg, 66.). Vezetőedző: Soós Imre.

Gól: Kovács Á. (1–0) a 28., Zsiga E. (11-esből, 2–0) a 31., Erős G. (11-esből, 2–1) a 34., Papucsek (2–2) az 54., Zsiga E. (3–2) a 82., Németh Á. (4–2) a 92. percben. Kiállítva: Sigér a 33. percben.

Percek, események

28. perc: Vajda Sándor jobboldali szöglete után Ribánszki alászaladt a labdának, amit Kiss László balról visszakanalazott, és úgy tűnt, a kisvárdai kapus birtokába kerül. Ő azonban visszavetődve elvétette azt, a labda Kovács Ádám elé került, aki 3 méterről az üres kapu közepébe lőtt, 1–0.

31. perc: Kovács Ádám lépett be Papucsek elé, aki a tizenhatoson belül keresztezve felvágta a hazai támadót. A játékvezető tizenegyest ítélt, amelyből Zsiga Ervin jobbal a bal felső sarokba lőtte a labdát, 2–0.

34. perc: Eszlátyi baloldali beadása után Erős Gábor került helyzetbe, kapáslövésével rosszul találta el a labdát, amely előtte maradt, és mielőtt az ötösről ismételhetett volna, Sigér lerántotta. A balmazújvárosi játékos piros lapot, a Kisvárda büntetőt kapott, amiből Erős Gábor a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–1.

54. perc: Cseri Tamás baloldali szabadrúgása után Papucsek 5 méterről fejelte a labdát a jobb alsó sarokba, 2–2.

82. perc: a balról keresztbeívelt labdába Lucas belefejelt, így az átszállt Papucsek felett, és Zsiga Ervin egyedüli kilépett vele, majd 18 méterről a kapu bal oldalába emelt, 3–2.

92. perc: Németh Ádám balról a tizenhatos sarkától lőtt, a labda a meglepett Ribánszki mellett a bal alsó sarokban kötött ki, 4–2.

Mesterszemmel

Pacaj Szergej: – Megint bebizonyítottuk, hogy nem a véletlen műve a helyezésünk, hiszen tíz emberrel is nyerni tudtunk.

Soós Imre: – A meccs elején mi domináltunk, majd a semmiből szerzett kétgólos hazai előnyből meg felálltunk, de hiába kerültünk emberelőnybe, azt ezen a talajú pályán nem tudtuk kihasználni.
hirdetés