Kisvárda Master Good – Elfelejthetik a negatívumokat

Akt.:
Kisvárda Master Good vs. Kozármisleny
Kisvárda Master Good vs. Kozármisleny - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – November vége után nyert ismét a Kisvárda NB II-es futballcsapata, a csapat három góllal múlta felül a Kozármislenyt.

Nemcsak az első tavaszi hazai meccsre, hanem az első gólra és pontokra is vágyott a kisvárdai csapat és szurkolótábora. Az NB II-ben a Kozármisleny volt az első idei otthoni ellenfél, amely előzőleg a Siófok elleni győzelemmel zárta le rossz sorozatát.

Az őszt záró és a tavaszt nyitó két-két vereséggel a várdaiak négy meccsből álló negatív szériában voltak, és első perctől érződött a szándék: ennek bizony véget akarnak vetni. Ment előre a hazai csapat, de közben hátul is figyelnie kellett, nehogy megtörténjen az, ami az ősszel többször is, hogy hátrányba kerül. Beke Péter előtt mégis ott volt a lehetőség, de Ivancsics Alex védte a lövését, a következő támadásnál pedig magasba lendültek a kisvárdai kezek: Horváth Zoltán első NB II-es gólját szerezte nevelőklubja színeiben. A csatár helyzetfelismerését dicsérte a gól, no meg a combsérülése miatt a játékot nem teljesen egészségesen vállaló Gosztonyi András fejjátékát, hiszen a szélső hozta helyzetbe társát.

A második félidő elején a Kisvárdán összeszedett eltiltása miatt a kozármislenyi színekben először pályára lépő, láthatóan extrán motivált Miroszlav Grumics begyűjtötte korábbi társai köszöntését, de főszerepbe nem került a szerbiai támadó. Helyette már az első félidőben is igen aktív Oláh Gergő szerezte az újabb gólt, a meccs legszebb akciója után talált be a középpályás, csapattársát, Horváth Zoltánt is megelőzve.

Megnyugodott a várdai a csapat, de a kedélyek felkorbácsolódtak, kétszer is összeugrottak a pályán lévők. A Kisvárda biztosan őrizte előnyét, a végén pedig jött a slusszpoén: ha valaki, akkor Vári Barnabás megérdemelte a gólt eredményező lövést, igaz, a labda végül Gubacsi Zoltánról, a nyáron csaknem Várdáról szerződő védőről került a kapuba.

A november 27-e óta nyeretlen Várda lezárta rossz szériáját, ehhez most nem is kellett igazán jól játszania. A jó játékot általában a győzelem hozza meg, a cél pedig az, hogy a folytatásban minél többször nyerjen a csapat.

NB II: 24. forduló

Kisvárda Master Good–Kozármisleny 3–0 (1–0)

Kisvárda, 1080 néző, v.: Lovas (Medovarszki, Berényi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas – Gosztonyi, Bacsa, 62.), Horváth A., Oláh G., Cseri T. (Szabó P., 83.) – Horváth Z. (Rajczi, 77.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Kozármisleny: Horváth D. – Milutinovics, Gubacsi, Racskó, Varga M. – Nagy E., Szekszárdi (Wittrédi, 73.) – Városi (Tóth M., 65.), Kirchner (Kemény, 84.), Beke – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly.

Gól: Horváth Z. (1–0) a 29., Oláh G. (2–0) az 59., Gubacsi (öngól, 3–0) a 92. percben

Percek, események

29. perc: Ivancsics előreívelt labdáját Gosztonyi csúsztatta tovább a tizenhatoson belülre, Horváth Zoltán megelőzte a bizonytalankodó kapust, és 10 méterről a jobb felső sarokba emelte, 1–0.

59. perc: Vári Barnabás passzolt balta Cserihez, aki balról középre adott, a két érkező közül pedig Oláh Gergő 4 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–0.

92. perc: Talabér jobboldali szöglete után Vár Barnabás 10 méterről a lécet találta telibe, az onnan levágódó labda pedig Gubacsiról pattant a kapuba. Öngól, 3–0.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Mindent a győzelemnek rendeltünk alá, hiszen számunkra a három pont volt a legfontosabb. Többet íveltünk, mint szoktunk, ez hozta meg az első gólunkat is, holott előtte az ellenfélnek volt ziccere. Szünet után többször is megbontottuk az ellenfél védelmét, és a második gól megnyugtatta a csapatot.

Szanyó Károly: – Az első gólig, amit egy kommunikációs hiba előzött meg, hellyel-közel megvalósítottuk, amit szerettünk volna, előtte nekünk volt helyzetünk. A második félidőben az ellenfél szép lassan felőrölt bennünket.
hirdetés