Kisvárda Master Good – Élvezni kell minden pillanatát!

A védelembe visszakerült Vermes Krisztián (pirosban) is tett a jó sorozat meghosszabbításáért, és a tavalyi gólkirály Daru Bence „eltüntetéséért”
A védelembe visszakerült Vermes Krisztián (pirosban) is tett a jó sorozat meghosszabbításáért, és a tavalyi gólkirály Daru Bence „eltüntetéséért” - © Fotó: Zalai Hírlap
Kisvárda – A taktikai elképzeléseket Egerszegen tökéletesen megvalósító kisvárdaiak büszkén nézegethetik a labdarúgó NB II tabelláját.

Vannak rosszabbul és jobban sikerült meccsek, de a kisvárdai NB II-es futballcsapat azzal megugrott egy szintet, ahogy egyetlen félidőnyi jó játékkal 3–0-re lesimázta a ZTE-t – Zalaegerszegen.

– Nem szintet ugrottunk, hanem folyamatosan fejlődik a csapat, és tovaszállt az a kishitűség, amiről a mérkőzés előtt is beszéltem – helyezte némileg más megvilágításba a vasárnapi győzelmet Révész Attila, a Kisvárda Master Good immár listavezető csapatának szakmai igazgatója. – Eljutottunk arra a szintre, hogy tudjuk kezelni az esélyességet, taktikailag is sokat fejlődött a csapat, és ennyit tesz, ha van időnk felkészülni a mérkőzésre. Tudjuk periodizálni az elképzeléseinket, az elején az volt a terv, hogy a középpályás labdaszerzésekből teremtünk veszélyt, és mind a három gólunkat ilyen módon szereztük. Közben akadtak időszakok, amikor kicsit visszahúzódva vártuk az ellenfelet. Kiszámíthatatlanná válik ezáltal a stílusunk.
A győzelmet a csapat érte el, de azért megvoltak a maga hősei. A kétgólos Cseri Tamás a harmadik találatból is kivette a részét, ahogyan a két gólpasszal és a harmadik előtti veszélyes lövéssel jelentkező Gosztonyi András is. Hogy a csapat több mint öt meccs, egész pontosan 491 perc óta nem kapott gólt, az pedig Ivancsics Alex kapus mellett nyilván a védelem érdeme is.
– A bajnokság elején tudtuk, hogy a jobb szélen picit lyukasak vagyunk, ez változott Gosztonyi érkezésével – folytatta Révész Attila. – Eddig Cseri Tamástól vártuk a váratlan megoldásokat, a gólpasszokat, de belőle fek tudtak készülni, rá tudtak kettőzni a védők, és emiatt eddig a gólszerzés sem volt az erőssége. Immár mindkét oldalon képesek leszünk zavart okozni, és ez óriási fegyvertény. A védelmünk stabilitása pedig úgyszintén örömteli.

A vasárnapi győzelem pedig olyan értelemben sporttörténelmi, hogy következtében először vezeti az NB II-es tabellát a kisvárdai csapat. Hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet?

– A legutóbbi kéthetes bajnoki szünet előtt a Békéscsabától kikaptunk hazai pályán, és az meghatározta annak az időszaknak a hangulatát, keserű volt tőle a szánk íze – így a szakvezető. – Most viszont ki kell élvezni ennek az állapotnak minden pillantát, hiszen a klub életében egyedülló pillanathoz érkeztünk, de a játékosok nagy része sem volt még ilyen helyzetben. Ezt ki kell mondani, mint ahogy azt is, szívesen nézegetjük majd a tabellát a következő két hétben. Eddig is a bajnokesélyes csapatok között emlgettek bennünket, ezután fokozottan ránk irányul majd a figyelem. Továbbra is az lesz a kérdés, hogy miként tudjuk majd ezt elviselni.

A várdaiak a héten a megszokott ritmusban edzenek, a válogatott mérkőzéséből eredő meccsmentes hétvégét pedig péntektől valóban pihenővel tölthetik majd a játékosok.
hirdetés