Kisvárda Master Good – Ez már tetszetős foci volt

Sassát a levegőben lökik, Horváth Zoltán meze pedig nyúlik, jöhet a tizenegyes
Sassát a levegőben lökik, Horváth Zoltán meze pedig nyúlik, jöhet a tizenegyes - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Egyszer mindennek eljön az ideje. Ebben bízhattak a kisvárdai szurkolók, hiszen a csapatuk három idegenbeli zakó után a negyedik fordulóban végre bemutatkozhatott hazai pályán (akkor is kikapott), később megszerezte első élvonalbeli gólját és egyben pontját is, így már csak az első győzelem maradt hátra.

Brazil játékos a középpontban

– Az újonc mindent megtett annak érdekében, hogy ez megvalósuljon: az első perctől kezdve kontrollálta a játékot, rátelepedett a Diósgyőrre és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Brana Ilics és Matija Misic is többször veszélyeztetett az első huszonöt percben, Anderson Pico hol látványos csellel, máskor határozott szereléssel vagy éppen bődületes erejű lövéssel hívta fel magára a figyelmet.

A Kisvárda mérkőzésein megszokott, hogy brazil játékos a főszereplő: Felipe kapus számtalan nagy bravúrt mutatott már be – ezúttal nem sok dolga volt –, a Puskás Akadémia ellen Lucas szerezte meg a szabolcsiak történelmi első gólját, most pedig Anderson került rendre a középpontba. Sajnos nem csak jó megoldásai miatt. A balhátvéd a 41. percben előbb nagyot sprintelt, hogy szereljen, majd szinte azonnal eladta a labdát egy felelőtlen sarkazással, minek következtében szöglethez jutott a Diósgyőr.

Győzelemre játszottak

A sarokrúgás utáni kavarodásból a vendégek jöttek ki jól, Branko Mihajlovics közelről a kapuba lőtt. Ez azért is volt igazán fájó, mert a borsodiak lényegében a semmiből szereztek gólt. A fordulást követően is hasonló volt a játék képe, ekkor hamar meg is lett az eredménye a kisvárdai fölénynek. A Horváth Zoltán által kiharcolt tizenegyest most nem – az előző fordulóban büntetőt hibázó – a sértett végezte el, hanem a kisvárdai csapatban századik bajnokiján szereplő Vári Barnabás, aki higgadtan értékesítette is a lehetőséget.

Nem állt le a hazai együttes, Anderson másodperceken belül kétszer bombázott, Ilics ziccere centikkel kerülte el a kaput, majd Antal Botond nagy bravúrral hárította Boh-dan Melnik jobb felsőbe tartó löketét.

A hangulat kiváló volt, Dajka László együttese remekül játszott, ám az újoncnak ezúttal is be kellett érnie az egy ponttal. A közönség és a csapat hálás volt egymásnak a szombati teljesítményért. Hamarosan talán már az első győzelemnek örülhetnek.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés