Nyíregyháza hírei

2014.11.05. 18:36

Lakszöv: Folytatódik a pereskedés

Nyíregyháza - Az újabb szakvéleményből kiderülhet, valóban indokolt volt-e a pótbefizetés elrendelése.

Nyíregyháza - Az újabb szakvéleményből kiderülhet, valóban indokolt volt-e a pótbefizetés elrendelése.– Még nincs vége a pótbefizetéssel kapcsolatban indított pernek! – reagált a portálunkon október 30-án megjelent Lakszöv: lejárt a türelmi idő című cikkre a felperesek egyik képviselője, Demeter Sándorné hb. elnök. Ahogy arról a korábbiakban beszámoltunk, az első tárgyaláson, tavaly decemberben nem született érdemi döntés az ügyben, a bíróság igazságügyi szakértőt rendelt ki a Nyíregyházi Lakásszövetkezet vagyonának vizsgálatára.

Vizsgálatot kért a felperes

– Azt kértük, vizsgálják ki, hogy jogos volt-e a szövetkezet pótbefizetés elrendeléséről szóló határozathozatala, a lakásszövetkezeti törvény 46. § 1. bekezdése ugyanis kimondja, hogy a lakásszövetkezet a vagyonával felel a tevékenységéből eredő tartozásaiért. Ha pedig ez a tartozások fedezésére nem elegendő, a közgyűlés a tagokat és nem tag tulajdonosokat pótbefizetésre kötelezheti. Az igazságügyi szakvéleményből kiderült, hogy a Lakszöv vagyona elegendő volt a tartozások fedezésére a vizsgált időszakban, azaz 2012. év végéig. – Az idén májusban tartott második tárgyaláson, mikor is a szakértő ismertette a vizsgálat adatait, beadványban jeleztük, hogy a küldöttgyűléssel elfogadtatott, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba (KIM) leadott mérlegadatok eltérnek egymástól. – Mivel több százmilliós összegekről van szó, joggal vagyunk kíváncsiak arra, melyek a valós számok – hangsúlyozta Demeter Sándorné, majd elmondta: a bíróság felkérte a szakértőt, hogy 2013. augusztus 29-éig is tekintse át a Nyíregyházi Lakásszövetkezet vagyoni helyzetét (ekkor volt ugyanis az ominózus határozathozatal).

Valóban „égett a ház”?

– A vizsgálat még folyamatban van, újabb szakvélemény nem született, így a következő bírósági tárgyalás időpontja sincs még kitűzve.

– Ha kiderül, hogy gazdasági értelemben tavaly nyáron sem „égett a ház”, akkor bizony indokolatlan és törvénytelen volt a háztartásokra kivetett 10 ezres „sarc”! – tette hozzá a házbizottsági elnök.

KM-PI


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!