Kisvárda Master Good – Fordított és nyert a Kövesd

Kisvárda Master Good – Fordított és nyert a Kövesd
© Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Az első lövést az exkisvárdai Cseri Tamás eresztette meg, akinek a felesége is a helyszínen nézte a mérkőzést.

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd 1-2 (1-0)

Kisvárda, 1910 néző, v.: Iványi (Albert, Medovarszki)

Kisvárda: Felipe – Izing, Ene, Vári B. – Lucas – Melnik (Sassá 81.), Karaszjuk (Misics 73.), Protics (Negrut 87.), Anderson Pico – Horváth Z., Ilics. Vezetőedző: Dajka László

Mezőkövesd: Dombó – Farkas., Pillár, Szalai, Vadnai – Szeles, Mevoungou – Molnár (Silye, 87.), Vajda, Cseri (Meszhi 86.) – Drazsics (Koszta, 63.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gól: Vári ( 13.), illetve Molnár 2 (66., 79.).

Kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a publikum, amikor a kövesdiek elől elveszítették a labdát, valamennyien azonnal a saját térfelükre visszahúzódtak. Az első helyzetet a kövesdiek alakították ki, ám Vajda bal oldali beadását Molnár nyolc méterrel mellé fejelte. A hazaiak próbálták keresni a fogást, mígnem egy pontrúgást követően vezetéshez jutottak. Nem sokkal később figyelmetlenek volta a hazaik egy szabadrúgásnál és Szalai fejesét Mevoungou néhány lépésről alig stukkolta mellé.

A vendégek pontrúgásaik után rendre veszélyt teremtettek Felipe kapuja előtt, ám a háló nem rezdült meg. Akkor sem, maikor a huszonötödik perchez közeledve Cseri forintos beadását a gólfelelő Drazsics 5 méterről fölé fejelt. A vendégek veszélyesebben, a hazaiak türelmesebben és időnként tanácstalanabbul is szövögették támadásaikat. Ezeke egyikének végén egy szögletet követően Pico alig durrantott mellé. Nem sokkal után a kövesdi kapu előtt is adódtak izgalmas pillanatok. A hajrában Mevoungou eltalálta Lucas lábát, ám Iványi játékvezető szabadrúgás helyett a hazai csapatkapitánynak sárgát adott. Egy vendégkontra végén Ene fejjel mentett, a szögletet követően a kipattanót Vajda alig bombázta fölé.

Kisvarda-Mezokovesd_8919

A szünet után élénken kezdtek a hazaiak, beadásokkal keresték Horváthot, nem sok eredménnyel. Aztán visszaállt az első félidőre jellemző játék, azaz a kövesdiek birtokolták többet a labdát és veszélyesebben fociztak. Előbb Vajda, majd Cseri próbálkozott lövéssel, mindkétszer eredmény nélkül. Elsőként Kuttor Attila, a vendégek mestere váltott és pályára küldte Kosztát, igaz a szintén támadó , Drazsics helyett. és nem sokkal később egy bástya ledőlt a kisvárdai várról mert Molnár Gábor egyenlített. Sőt, jó egy percre rá Vadnai közeli fejesét bravúrral tolta szögletre Felipe.

A kövesdiek nem elégedettek meg az egyenlítéssel, továbbra is győzelemre törve játszottak. Dajka László is belenyult a csapatba, Karasjuk heyett Misicset küldte a pályára. Azután Horváth feje előtt suhant el a labda, majd Koszta alig tekert mellé egy szabadrúgást. És eldőlt. Egy nem túl acélos vendégakció végén Molnár lépett ki nem hibázott. Az utolsó percekben a hazaiak elkeseredetten próbálkoztak, de nem sikerült egalizálniuk, amire Várinak nagy esélye volt, miként Horváthnak, aki Ilics szögletét mellé fejelte. És nem volt vége, a kontárból Koszta a saját térfeléről egyedül vezethette a kapura a labdát, ám ő is hibázott, Felipe pedig védett. Igaz ezt aligha bánták a kövesdiek, mert a játék képe alapján megérdemelten szerezték meg a három pontot.
hirdetés