Kisvárda Master Good – Gólokkal térhet vissza az életkedv

Gosztonyi András (21) is tudja, hogy mi hiányzik a kisvárdai csapat és az ő játékából: a gól
Gosztonyi András (21) is tudja, hogy mi hiányzik a kisvárdai csapat és az ő játékából: a gól - © Fotó: www.pfla.hu
Kisvárda – A kiesés ellen harcoló Kozármisleny ellen is nehéz mérkőzésre számítanak az idén először hazai pályán játszó kisvárdai NB II-es labdarúgók.

Tényleg jópofa és mulatságos, a videómegosztón ezek után is bármikor szívesen megnézzük a kozármislenyi labdarúgók győzelmi énekét, de ahhoz már nincs hangulatunk, hogy mindezt a helyszínen, az öltöző előtt állva hallgassuk végig. Mert eddig akárhányszor is érkeztek NB II-es meccsre a megyénkbe a baranyaiak, annyiszor nyertek: 2013 őszén Kisvárdán (2–0), tavaly ősszel pedig Nyíregyházán (4–0).

– Ez biztos jó motiváció az ellenfél számára, meg aztán figyelmeztető jel is számunkra, főleg, ha a legutóbbi kisvárdai látogatásukra gondolok, amikor bizony a kontratámadásaikkal győztek le bennünket – mondta Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója, akinek csapata az ősszel azért idegenben 2–0-ra legyőzte a mislenyieket. – A stílusuk azóta sem sokat változott, és figyelmeztető jel, hogy legutóbb a jó erőkből álló Siófokat is megverték kettő nullra. A még a mi színeinkben kapott piros lapja utáni eltiltásából ezen a mérkőzésen térhet vissza Miroszlav Grumics, tehát lehet olyan játékosuk is a csatársorban, aki képes megtartani a labdát, és nyilván őt sem kell külön motiválni ezen a mérkőzésen. Úgyhogy amellett, hogy mindenáron győznünk kell, nem mehetünk fejjel a falnak, ezt az őszi meccsek tapasztalata és az ellenfél játéka is mondatja velem. Nagyon fontos azonban, hogy meg tudjuk szerezni a vezetést, és ne kelljen az eredmény után szaladnunk.

A kisvárdaiak tavasszal vasárnap (kezdés 14.30-kor) játszanak először hazai körülmények között, az idei két meccset egyaránt 1–0-ra veszítették el a jelenleg feljutásra álló Soroksár, majd a Puskás Akadémia otthonában.

– Nagyon nehezen tette túl magát a csapat a Felcsúton történteken, a hét második felében már láttam némi életkedvet a játékosokon, addig azt sem nagyon – így Révész Attila. – Nincs más választásunk, mint felpörögni erre a meccsre, mert mindenképpen győznünk kell. Ugyanakkor nehezebb mérkőzésre számítok, mint a Puskás Akadémia ellen, mert amíg legutóbb futballozni akaró ellenféllel szemben, a körülményekhez képest jó talajon játszhattunk, addig nálunk továbbra is rossz a pálya minősége. Ezen azonban felül kell tudnunk emelkedni. A játékunkkal nincs nagy baj, ezt mutatják a statisztikai adatok, csak gólt nem tudtunk eddig szerezni, hátul meg mindig előfordult egy-egy hiba, amit kihasználtak az ellenfelek. Nincs nagy okom rá, hogy sok változás legyen a csapatban, az elöl játszók továbbra is megkapják a bizalmat, hiszen a helyzetekig eddig is eljutottunk, csak most már értékesíteni kellene azokat.

Mert ha jönnek a gólok és a győzelem, akkor az életkedv is visszatérhet.
hirdetés