Kisvárda Master Good – Ha van első, könnyebb a második

Koszta Márk a testi épségét veszélyeztetve szerezte meg saját maga és csapata második fejesgólját
Koszta Márk a testi épségét veszélyeztetve szerezte meg saját maga és csapata második fejesgólját - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Koszta Márk a saját korosztályának tagjai közül a második legeredményesebb játékos a labdarúgó NB II-ben.

Kritika leginkább azért éri az úgynevezett fiatalszabályt, hogy a 21 éven aluli játékosok számára nem teremt versenyhelyzetet, az edzője úgy is berakja őket a csapatba, mert az NB II-es klubok így kereshetnek vele pénzt.

A kisvárdai Koszta Márk az egyik bizonyítéka, hogy azért érdemes bízni az ifjakban. A támadó a Vác elleni mérkőzésen (2–0) a tavasszal már másodszor duplázott (a Szigetszentmiklós volt az első áldozat), a bajnokságban pedig összesen nyolc találatnál tart, amivel – Erős Gábor mögött – a második a kisvárdai házi góllövőlistán, ahol korosztályából csak a 14 találatnál tartó csákvári Makrai Gábor előzi meg. A különbség mégis annyi volt, hogy míg a Szigetszentmiklós ellen az ötből szerzett kettőt (mondjuk a nagyon fontos elsőt is!) Koszta, addig a Vácnak mindkét várdai gólt ő fejelte.

– Nagyon szervezett ellenféllel találtuk szemben magunkat, az első félidőben nem is sikerült megtalálnunk a Vác védekezésének kulcsát, szünet után aztán sikerült eldöntenünk a mérkőzés sorsát – mondta a 19 éves támadó, szerényen elhallgatva, hogy nem kis része volt ebben neki is, így persze adódik, hogyan is emlékszik a góljaira. – Amikor az ember megszerzi az első gólját, akkor felszabadultabbá válik, és könnyebben jön a másik is. Így volt ez a Szigetszentmiklós, és ezúttal a Vác ellen is. Ezúttal a másodiknál különösen nem volt nehéz dolgom, Erős Gabi mesterien középre fejelt labdáját kellett egy méterről a kapuba segítenem.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 13-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés