Sport

2013.09.12. 12:44

A kiesőjelölt együttes ékes cáfolata

A rajt előtt lesajnált Dombrád már kétszer is nyert, vasárnap a listavezető ellen bizonyíthat.

A rajt előtt lesajnált Dombrád már kétszer is nyert, vasárnap a listavezető ellen bizonyíthat. Régi szöveg, hogy a futballhoz Magyarországon mindenki ért. Azért mégis nagyon mellé lehet trafálni. A megyei első osztályú bajnokság aktuális idény előtt talán a legkevesebbre taksált, tuti kiesőnek kikiáltott Dombrád szereplése ékes bizonyítékkal szolgál arra – nem érdemes előre ítélkezni. Ráadásul az újonc együttes, amelyet a felkészülés kellős közepén, vagyis nem éppen ideális időpontban „kapott kézbe” Borza László nem piskóta riválisokkal szemben diadalmaskodott.

A Szatmár Unió, majd legutóbb az Ibrány idegenbeli (!) legyűrése után ismét nemes feladat jutott a Tisza-partiaknak: a hibátlan teljesítménnyel a táblázat tetején nyomuló Nyírgyulajt fogadják – vasárnap.

Elérkezett a pillanat

Mindazonáltal a legütősebb összecsapásnak a Mándok baktai fellépése ígérkezik, elvégre veretlen legénységek találkoznak. Sőt, a házigazda még pontot sem vesztett, persze a látogató is csak egyszer játszott döntetlent, további három mérkőzését kivétel nélkül behúzta.

Alighanem a címvédő Kemecse is megizzad – a Fehérgyarmaton székelő – Szatmár Unió otthonában, miközben a szerzett pont és gól nélkül a táblázat utolsó helyén veszteglő Tiszalök számára a feltámadás esélyével kecsegtet az ötödik forduló – leginkább pedig az, hogy saját közönsége előtt javíthat.

Az ugyancsak lenullázott Volán-Sényőnek is elérkezett az a pillanat, amikor nagyon időszerűvé vált a felzárkózási akció megindítása, ami szóról szóra igaz a Csengerre is. A szatmáriak kilátásait rontja, hogy Nyírmadára nem igazán nyerni járnak a csapatok...

Valamennyi edző nyilatkozata olvasható a kelet-Magyarország szeptember 13-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!