Kisvárda Master Good – Hogy most ne kelljen vért izzadniuk

Ott azért még nem tart Sergiu Oltean és a kisvárdai csapat sem, hogy a padlóról kelljen felsegíteni őket
Ott azért még nem tart Sergiu Oltean és a kisvárdai csapat sem, hogy a padlóról kelljen felsegíteni őket - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Könnyebb dolga lehet Budafokon a Kisvárdának, ha ezúttal nem kerülne hátrányba a labdarúgó NB II következő mérkőzésén.

Újszerű a helyzet Kisvárdán, vereség után kell felkészíteni az NB II-es csapatot a következő mérkőzésre. Ilyenre legutóbb az előző bajnokságban, a május 7-i, nyíregyházi megyei rangadó (0–2) után volt példa, mert bár az utolsó fordulóban, Balmazújvárosban is kikapott (0–1) a feljutásért küzdő csapat, utána már nem volt mire készülni, hiszen véget ért a küzdelemsorozat.

A mostani bajnokságban a Kisvárda őrizte meg legtovább a veretlenségét, de vasárnap a Szolnok nemcsak az őszi, hanem a teljes 2017-es otthoni veretlenségnek is véget vetett (2–3). Hogy valami hatalmas közhelyet is pufogtassunk: a futballban az a szép, hogy hétről hétre lehet javítani, és ezt a várdaiak vasárnap az újonc Budafok otthonában tehetik meg.

– Azt vettem észre a csapaton, hogy túl tudta tenni magát a vereségen, persze mindenkit bosszantott, hogy kikaptunk a Szolnoktól – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A mérkőzés statisztikája azt mutatta, hogy jelentős fölényünk volt labdabirtoklásban, miénk volt a több kapuralövés és a több megnyert párbaj, egy ellenében tizennégy szögletet rúghattunk, ám mivel a kapu előtt volt két figyelmetlenségünk, a végén az ellenfél örülhetett.

A Budafok a 16. helyen áll, de az utóbbi négy meccséből csak egyet veszített el, ami arra utal, hogy egyre jobban felveszik ennek az osztálynak a ritmusát. Jó lenne, ha vasárnap nem kerülne hátrányba ellene a Várda…

– Rutinos futballisták is találhatók az ellenfél keretében, és senki ellen nem lehet biztosra menni, hiszen ebben az osztályban bárki verhet bárkit – így Kondás Elemér. – Figyelnünk kell arra, hogy ne kerüljünk hátrányba, éppen ezért a heti edzésmunkában nagyobb figyelmet fordítottunk a védekezésre, hogy ne forduljanak elő a hibák, és csökkenjen a kapott góljaink száma. Közben pedig törekszünk arra, hogy megmaradjon azon erényünk, miszerint minden meccsen betalálunk a riválisok kapujába. Az utóbbi időben viszont könnyen adtunk lehetőséget az ellenfeleknek a gólszerzésre, miközben nekünk vért kellett izzadni a találatainkért. A csapatban is várhatóak változások, de csak a szombati edzés után dől el, hogy egész pontosan milyenek.

A korábban sérültek közül Délczeg Gergely a héten már a csapattal edzett, Oláh Gergő lábáról lekerült a gipsz, de az ő bokaszalag-szakadás utáni teljes felépülése még odébb van.
hirdetés