Kisvárda Master Good – Inkább még most, mint a bajnokságban

Oláh Gergő (balra) a kezdő csapatban kapott helyet
Oláh Gergő (balra) a kezdő csapatban kapott helyet - © Fotó: kisvardafc.hu
Kisvárda – Lejátszotta utolsó törökországi edzőmeccsét a Kisvárda futballcsapata, amely grúz ellenféltől kapott ki.

A szomszédos Belekbe utazott át a Larában táborozó Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata, hogy a csütörtöki hazaindulás előtt szerdán lejátssza az utolsó törökországi edzőmeccsét.

Az ellenfél a grúz élvonalbeli bajnokság nyolcadik helyezettje, az FC Kolkheti Poti volt, amelyben feltűnt egy korábbi nyíregyházi futballista, Zurabi Arziani is. A középpályás sérülése miatt csak külső szemlélője volt az összecsapásnak, és ő is azt láthatta, hogy a várdaiak kezdetben felülkerekednek, és sorra dolgozzák ki helyzeteiket, de azokat ki is hagyják. Jött is a büntetés, majd a második félidő eleje mozgalmasan alakult. Előbb büntetőből növelte előnyét az ellenfél, majd Rados Protics és a grúzok játékosa, Galpirin ütközését követően utóbbi eszméletlenül terült el a földön, és mivel a kisvárdai kispad előtt történt az eset, Nagy István „Jáccó” gyúró segített elsőként a futballistán, aki aztán magához tért, és a meccs hajrájában a grúzok orvosa megengedte neki, hogy visszatérjen a pályára.

A várdaiak Jánvári Gábor fejesgóljával szépítettek, majd a következő támadásból egyenlíthettek volna, de Brana Ilicset ígéretes helyzetben szerelték. Az egyenlítés helyett jött az újabb Poti-gól, megint Mihajlov használta ki a védelmi megingást.

– Jól játszottunk, de sajnos a kapu előtt határozatlanok voltunk – értékelt Kondás Elemér vezetőedző. – Az első félidőben több góllal is vezethettünk volna, hiszen négy komoly ziccerünk is volt, ehelyett rúgattunk egy gólt az ellenféllel, és mi kerültünk hátrányba. A második félidő elején jogos tizenegyeshez jutott az ellenfél, de sikerült szépítenünk, és meg voltak az újabb lehetőségeink az egyenlítéshez, ám egyéni hibából gólt kaptunk. Jó csapat ellen játszottunk, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, és bár szomorú vagyok a vereség miatt, inkább még ilyenkor kapjunk ki, mint a bajnokságban.

A várdaiak a bajnoki rajt előtti főpróbát vasárnap a szlovák másodosztályú Lokomotíva Kosice ellen tartják a Várkertben.

Edzőmeccs

FC Kolkheti Poti (grúz)–Kisvárda Master Good 3–1 (1–0)

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Izing, Jánvári (Papucsek) – Lucas – Melnik (Hej), Oláh G. (Oltean), Misic (Strestík), Protics – Gosztonyi (Lukács R.), Ilics (Horváth Z.)

Gól: Mihajlov 2, Gogonaia (11-esből), illetve Jánvári
hirdetés