Kisvárda Master Good – Itt a piros, hol a piros!?

Lékai Soma kapus mellett Heffler Norbert eltolta a labdát, aztán történt, ami történt
Lékai Soma kapus mellett Heffler Norbert eltolta a labdát, aztán történt, ami történt - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Lékai Soma esete minimum véleményes volt, a meccsvégi kettős emberhátrányt viszont megúszta a Kisvárda NB II-es futballcsapata.

A helyszínen tökéletes ítéletnek látszott, a televíziós felvétel alapján viszont minimum kétes döntésnek tűnik Lékai Soma kiállítása. A Kisvárda Master Good NB II-es csapatának kapusa a Mezőkövesd elleni vasárnapi bajnoki (0–0) 19. percében kapott piros lapot Vad II István játékvezetőtől, azok után, hogy a tizenhatost elhagyva ütközött a kövesdiek kilépő játékosával, Heffler Norberttel.

Lékai a pálya elhagyása közben is azt mondta a hazai kispadon helyet foglalóknak, hogy nem ért hozzá a játékoshoz, hanem Heffler vágta őt nyakon, és a felvétel ezt az állítást igazolja. Ugyanakkor az olyan szituációkból, amikor kapus elhagyja a tizenhatosát, és valamilyen módon ütközik a támadóval, nem az előbbi szokott jól kijönni. Ezért is írtuk – és nyilatkozta a meccs után, a felvétel megtekintése nélkül – Soós Imre vezetőedző, hogy a kapus a rossz ütemű kifutásáért bűnhődött piros lappal.

– Nem kellett volna kijönnöm, viszont amikor láttam, hogy nem érem el a labdát már nem akartam bántani, és a pályán úgy éreztem, nem is bántottam Heffler Norbertet. A felvételek alapján azt látom, hogy nyakon vágott, én pedig hozzáértem a lábához, ahogy fordultunk – nyilatkozta a kisvárdai klub honlapjának egy nappal a mérkőzést követően Lékai Soma, aki egy meccsre szóló eltiltást kapott.

A mezőkövesdi edző, Pintér Attila egy kezezés miatti tizenegyest, illetve Izing Martin kiállítását is reklamálta még. Előbbivel kapcsolatosan nehéz állást foglalni, a 89. percben a kiugró Molnár Gábort visszarántó Izingnek azonban valóban járt volna a piros lap.

Sokkal inkább, mint Lékai Somának. Csak nem mindegy, hogy egy vagy hetvenegy percet játszik emberhátrányban egy csapat…
hirdetés