Kisvárda Master Good – Január végén: füvön, gumistoplisban

Akt.:
Kemény belépőkből sem volt hiány, itt éppen Lukács Rajmond szenvedi el az egyiket
Kemény belépőkből sem volt hiány, itt éppen Lukács Rajmond szenvedi el az egyiket - © Fotó: Derencsényi István
Kisvárda – A sorscsere után a balmazújvárosiak szerezték meg a győztes gólt a vendég Kisvárda ellen.

Pompás edzőcentruma van a Balmazújvárosnak, öt pályával, abból három füves, és azok közül az egyiket remekül előkészítették a szombati edzőmeccsre. Jellemző volt a játéktér minőségére, hogy akadtak játékosok, akik gumistoplis cipőt választottak, a rövidnadrág és a rövidujjú mez pedig szinte általános kellék volt, olyan szépen sütött a nap.

A vendég Kisvárda Master Good oda készül a nyáron, ahol a Balmazújváros megkapaszkodna, vagyis az NB I-be, így nem csoda, hogy a vendégek felvették a versenyt magasabb osztályú riválisukkal. Az első félidőben inkább a Kisvárda dominált, de hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett felül. A vendégvédők egy-egy szituációban nagyokat mentettek, a másik oldalon pedig Oláh Gergőnek volt két ígéretes lehetősége. A kemény belépőknek sem voltak híján a csapatok, akadt egy kakaskodás a pályán és volt szópárbaj a kispadok között, de a szünetre elcsitultak az indulatok.

A Kisvárda szünetben, a Balmazújváros a 60. percben cserélt sort, és a második félidő elején már inkább az élvonalbeli csapat akarata érvényesült. Igaz, a Kisvárda Hej Viktor révén éppen ebben a periódusban lőtt egy kapufát. A Balmazújváros győztes gólja egy olyan akcióból született meg, amelynek az ősszel még a nyíregyházi szurkolók tapsoltak volna, hiszen Rudolf Gergely tartotta meg szépen a labdát, majd visszagurításából Kónya Márk lőtte ki a jobb alsó sarkot.

– A felkészülés második teljes hetét zártuk, az elsőt hazai körülmények között – értékelte a csapat jelenlegi helyzetét Kondás Elemér, a várdaiak vezetőedzője. – Az elmúlt napokban is még az erő- és képességfejlesztésen volt a hangsúly, éppen ezért az eredmény nem különösebben érdekelt, de elmondtam a játékosoknak, úgy futballozzanak, hogy méltán képviseljék Kisvárdát. Úgy érzem, ez sikerült is. Külön öröm, hogy január végén ilyen remek körülmények között, füves pályán játszhattunk. A mérkőzés tökéletesen megfelelt az elképzelésinknek, hibák persze, hogy voltak, hiszen a terheléstől fáradt a csapat. Akkor lenne gond, ha már most csúcsformában játszanánk.

A várdai csapat hétfőn két edzéssel kezdi a hetet, amelynek végén, szombaton újabb NB I-es ellenfél, a DVSC otthonában játszik – két mérkőzést is.

Edzőmeccs

Balmazújváros–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Balmazújváros, a 60. percig: Szécsi G. – Habovda, Jagodics B., Tamás L., Uzoma – Vajda S., Haris, Majszuradze, Zsiga E. – Arabuli, Kamarás. A 60. perctől: Szécsi G. – Bokros T., Rus, Póti, Schmid – Harsányi Z., Kónya, Batarelo, Erdei C. – Sindagoridze, Rudolf G.

Kisvárda, 1. félidő: Zöldesi – Vári B., Izing, Jánvári – Lucas – Melnik, Oláh G., Misic, Protics – Gosztonyi, Lukács R. 2. félidő: Cserepko – Zanko, Rjasko, Papucsek – Olteran – Soós D. (Kovácsréti), Délczeg, Heffler N., Hej – Ilics, Horváth Z.

Gól: Kónya.








hirdetés