Kisvárda Master Good – Kapufákban és gólokban is döntetlen

Akt.:
Oláh Gergő gólja végül egy pontot hozott a várdai konyhára
Oláh Gergő gólja végül egy pontot hozott a várdai konyhára - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Vezetése után virtuális a tabella élére ugrott a Kisvárda, de be kellett érnie a döntetlennel Sopronban, a labdarúgó NB II egyik szerdai rangadóján.

Kétszer cserbenhagyta a kapufa a Kisvárda Master Good csapatát Sopronban, de harmadjára nem! A szerda esti NB II-es bajnoki úgy kezdődött, hogy Szabó Péter hatalmas helyzetben csak néhány centit tévedett, aztán szünet előtt nem sokkal Cseri Tamás is a kapufát találta el.

Közte pedig nagy fölényben játszott a vendégcsapat, amelynek vasárnapi kezdő tizenegyén végül nem változtatott annyit Révész Attila szakmai igazgató, mint amennyit tervezett, ezzel is jelezve, hogy egyértelműen a három pontra tör a csapatra. A meccs elején kényszerből kellett változtatni, a megsérült Izing Martin helyére érkezett Fodor Ferenc.

Szóval kétszer kifelé pattant a labda a „keretről”, de harmadjára már befelé. Szünet után nem sokkal az egyik friss erős, Oláh Gergő érkezett jókor Cseri Tamás beadására, fejese után pedig megszerezte a vezetést a Várda. Ezzel a góllal virtuálisan a tabella élére állt a Kisvárda, kihasználva, hogy az előtte állók a korábban kezdődött meccseken mind botlottak, az eggyel mögötte helyet foglaló meg ugye éppen a Sopron volt…

A hajrában mindent beleadott a Sopron, előbb Erdélyi László lövése után védett nagyot Ivancsics Alex, majd a kapufa kiegyenlítette a számlát, hiszen a tavaly még várdai színekben szereplő Eszlátyi István lövése után kifelé pattant róla a labda. Aztán Garda Géza fejese után is, úgyhogy a végén már nem panaszkodhattak a balszerencsére a vendégek.

Aztán mégis… A nagy nyomást nem sikerült átvészelni, a rendes játékidő utolsó percében egyenlített a Sopron, így elmaradt az őrségváltás a tabella élén.

Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Soproni VSE–Kisvárda Master Good 1–1 (0–0)

Sopron, 630 néző, v.: Erdős (Erős G., Szalai B.).

Sopron: Gelei V. – Fazakas (Deme, 75.), Sifter, Kovács G., Szellák (Garda, 66.) – Tóth D., Kapacina V., Gyürki (Batizi-Pócsi, 55.), Szabó L. – Eszlátyi, Erdélyi. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Kisvárda: Ivancsics A. – Izing (Fodor F., 14.), Vermes, Papucsek, Talabér – Lucas, Oláh G. – Szabó P. (Fodor A., 62.), Erős G., Cseri T. (Minczér, 79.) – Grumics. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Oláh G. (0–1) az 52., Garda (1–1) a 90. percben

Percek, események

52. perc: Cseri Tamás jobboldali beadása után Oláh Gergő 7 méterről a baloldali kapufára fejelte a labdát, amely Gelei Vince mögött a hálóba pattogott, 0–1.

90. perc: A vendégvédők bizonytalanságát Garda használta ki, és közelről a kapuba lőtt, 1–1.

Mesterszemmel

Supka Attila: – Nem lehetek elégedett az eredménnyel, mert ha olyan bátran játszunk végig, ahogy azt a második félidőben tettük, akkor meg lehetett volna a győzelem is.

Révész Attila: – A meccs végén érződött, hogy a Sopron öt, mi pedig csak három napig pihentünk a mérkőzésre. A kényszerű csere is zavart okozott, és bár közel álltunk a győzelemhez, a döntetlen reálisnak mondható.
hirdetés