Kisvárda Master Good – Kemény télhez kemény felkészülés

Akt.:
Már edzenek a kisvárdaiak
Már edzenek a kisvárdaiak - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Megcélozza a dobogót a Kisvárda Master Good, ennek szellemében kezdte el szerdán a felkészülést az NB II-es csapat.

Mi mással kezdődhetett Kisvárdán az év (persze a kölcsönös újévi jókívánságokat követően), minthogy a csapat és a szakmai stáb magára zárta az ajtót az új klubház öltözőjében, és a futballisták szembesültek azzal, hogy mit is vár tőlük a vezetés a tavaszi szezonban.

– Az eredeti célkitűzés a hetedik-tizenegyedik helyre vonatkozott, de közöltem a játékosokkal, hogy ettől többre vágyunk, és megcélozzuk a dobogót – mondta el Révész Attila, a Kisvárda Master Good NB II-es csapatának szakmai igazgatója arról, hogy mi is hangzott el a megbeszélésen. – Erre jó alapot ad az őszünk, hiszen a meccseink kielemzése után kiderült, hogy miénk a volt a legmagasabb labdabirtoklási arány a teljes mezőnyben. Ez alapján is mondhatom, hogy ez a társaság többre hivatott a jelenleg birtokolt hatodik helyzésnél, még akkor is, ha a tizenöt meccsünk kétharmadát idegenben kell megvívnunk a folytatásban. Emiatt át kell alakítanunk a stílusunkat, racionalizálni fogjuk a játékunkat, ennek szellemében erősítjük meg a keretet is.

A szerdai első edzésen a Budapest Honvédtól igazolt Délczeg Gergely volt az egyedüli, aki már aláírt szerződés birtokában tűnt fel új futballistaként a keretben, mégsem egyedül érkezett, hiszen próbajátékra befutott Szolnokról a kapus Pokorni Péter is. Lehetnek, sőt lesznek is követőik, középpályást még mindenképpen akarnak igazolniuk a várdaiak.
Védőt pedig akkor, ha Izing Martin sorsa fordulatot vesz. Az őszre kölcsönvett játékosra kíváncsi a mezőkövesdi anyaklub új edzője, Pintér Attila, így ő a matyóknál kezdte meg a felkészülést. Tarczy Pál kapus Mosonmagyaróvárra, az ősszel az első meccsen húsz perc után kiállított, utána lehetőséget sem kapó Koronczi Bence Szigetszentmiklósra igazolt, Fazakas Gézával pedig szerződést bontana a klub, de a helyzete jogi viták miatt nem tisztázott. Lehetnek még mások is, akik búcsúznak, a január 28-án kezdődő tíznapos törökországi edzőtáborozásra már biztosan letisztulhat a keret.

– A kemény tél mellé kemény felkészülés is dukál ahhoz, hogy a csapat elérhesse azt a célt, amit a vezetőség kitűzött elé – mondta a játékosokra váró munkáról Soós Imre, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Jövő hét végén játsszuk az első edzőmérkőzésünket, utána szerda-szombat ritmusban lépünk pályára, kettéosztott kerettel, két-két rivális ellen. Ezeket a meccseket a kemény munka mellett játsszuk majd, a finomhangolás pedig Törökországban jöhet.
hirdetés