Kisvárda Master Good – Keserű kisvárdai hazatérés

Akt.:
Kisvárda Master Good – Keserű kisvárdai hazatérés
© Illusztráció: KM-archív
Kisvárda – Fordulatos második félidőit követően veszítette el tavaszi veretlenségét az NB II-es szabolcsi csapat.

Kitavaszodott Kisvárdán. Vasárnap a napsütésre és a hőmérsékletre sem lehetett panasz, no meg idén először játszott otthon az NB II-es futballcsapat, amely a négy jól sikerült idegenbeli meccsel (nyolc pont), no meg a riválisok szombati eredményeivel (elsősorban a ZTE Vác elleni hazai vereségével) helyzetbe került: győzelme esetén három pontra is megközelíthette a feljutó helyen álló zalaiakat. Rajczi Péter gólja után a második játékrészben beindult a flúgos futam: előbb Gyepes Gábor talált a kapuba, majd szinte percenként történt valami: a félpályánál egymásnak estek a felek (a tettesek, Izing Martin és Gárdos András megúszták egy-egy sárgával); Berke Balázs mintha a játékot szakította volna a meg a sípjelével egy vendégakciónál, amiből szabadrúgáshoz jutott a Soroksár – és vezetéshez, Sándor István mutatós kapáslövésével.

Postafordultával egyenlített a Várda, de nem volt idő megbarátkozni az új szituációval, mert máris emberhátrányba került, de Ribánszki László kivédte a Fodor András piros lapjával együtt megítélt tizenegyest. A korábbi Fradi-bekkből, a büntetőt hibázó Gyepesből mégsem lett negatív hős, mert amikor legközelebb felbukkant a hazai kapunál, újra megszerezte a vezetést a Soroksárnak. Fél félidő alatt több minden történt, mint máskor egy egész szezonban, így lett 1–0-ról 2–3 és várdai emberhátrány.

Otthonában kellett játszania ahhoz a csapatnak, hogy először veszítsen a tavasszal…

Kisvárda Master Good–Soroksár SC 2–3 (1–0)

Kisvárda, 2450 néző, v.: Berke (Punyi, Szert).

Kisvárda: Ribánszki – Vári B., Izing, Graszl K. (Kulcsár K., 81.), Fodor A. – Lucas, Bagi I. – Délczeg (Csilus T., 69.), Erős G., Cseri T. – Rajczi (Koszta, 42.). Vezetőedző: Soós Imre.

Soroksár: Holczer – Fülöp N., Gyepes, Gengeliczki, Gohér – Peszmeg, Valencsik (Gárdos, a szünetben) – Csilus Á., Sándor I., Korozmán (Huszák T., a szünetben) – Pál A. (Mihály D., 87.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gól: Rajczi (1–0) a 36., Gyepes (1–1) az 53., Sándor I. (1–2) a 60., Délczeg (2–2) a 62., Gyepes (2–3) a 68. percben. Kiállítva: Fodor A. a 64. percben

Percek, események

36. perc: Rajczi csapott le a labdára a tizenhatoson belül, balról emelt középre, ahol Délczeg visszafejelte a labdát, ami visszakerült Rajczi elé, s ő 5 méterről ballal a kapu bal oldalába ívelte, 1–0.

53. perc: Gohér balról kapu elé lőtt szabadrúgása után Gyepes sarokkal, 8 méterről továbbította a labdát a kapu bal oldalába, 1–1.

60. perc: Gohér 22 méteres szabadrúgása után a sorfalról kipattanó labdát Sándor István kapásból, 17 méterről a kapu jobb oldalába bombázta, 1–2.

62. perc: Erős Gábor indításával a mélységből induló Cseri lépett ki, középre lőtt labdája a baloldali kapufára pattogott, az onnan kipattanó pedig az akciót kísérő Délczeg lábáról a bal alsó sarokban kötött ki, 2–2.

64. perc: a védők mögé belőtt labdára Csilus Ádám érkezett, a mellette futó Fodor András elsodorta a vendégjátékost. Tizenegyes, kiállítás! A büntetőnek Gyepes futott neki, jobblábas lövése után a gólvonalon táncoló Ribánszki balra vetődve nagyot védett.

68. perc: Sándor István baloldali szögletéből a Huszák által továbbcsúsztatott labdát Gyepes 3 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte, 2–3.

Mesterszemmel

Soós Imre: – Nagyon enerváltan játszottunk, nem éreztem azt a tűzet, amivel meg lehetett volna nyerni a meccset. Szünet után érthetetlen módon visszaesett néhány játékos teljesítménye, és így bármennyire is szerettünk volna itthon győzelemmel debütálni, ez nem sikerült.

Lucsánszky Tamás: – Az első félidei taktikai csatából jobban jött ki a Várda, erre nekünk reagálni kellett. A második játékrész elején számunkra minden bejött, és ez győzelmet eredményezett.

A teljes tudósítás elolvasható a Kelet-Magyarország 2016. március 21-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés