Kisvárda Master Good – Kevés helyzetből is el kell érni a célt

A várdaiak védőjének, Papucsek Barnának (15) is mindent be kell majd dobnia a győzelem reményében
A várdaiak védőjének, Papucsek Barnának (15) is mindent be kell majd dobnia a győzelem reményében - © Fotó: Janics Attila
Kisvárda – Kellemetlen stílusú ellenfélre és nehéz mérkőzésre számítanak a kisvárdai NB II-es futballisták a Szeged gyulai otthonában.

Újabb válogatott pofon után kell erőt vennie magán a magyar futball szereplőinek, s mivel az élvonalban szünet van, a legmagasabb szinten az NB II-es csapatok lépnek porondra a hétvégén a luxemburgi blama után. A kisvárdaiak arra törekednek majd vasárnap, hogy megmaradjon az őszi idegenbeli veretlenségük, és lehetőség három ponttal távozzanak a Szeged 2011 gyulai otthonából.

– A Szeged is azon csapatok közé tartozik, amelynek nehezen feltörhető a védelme – állapította meg a tabella tizenötödik helyezettjéről, a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszó ellenfélről Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ott voltam a két együttes tavaszi találkozóján, ami nagy nehézségeket okozott, és végül döntetlent hozott leendő csapatom számára. Supka Attila edző érkezésével csak erősödött az a fajta stílus, amit akkor is képviseltek a szegediek, úgyhogy a tabellán elfoglalt helyezések ellenére nem lesz könnyű dolgunk, de mi mindenkor, így idegenben is győzelemre játszunk.

Azzal együtt, hogy a Kazincbarcika elleni döntetlenből a többi eredmény alakulása miatt nem jött ki rosszul a Várda, úgy tűnt, egy-két poszton frissítésre lehet szükség a csapaton belül.

– Ez így van, előtérbe kerülhet a sárga lapos eltiltását letöltő Sergiu Oltean szerepeltetése, de lehet még több változás is a kezdőcsapatban – így Kondás Elemér. – Sajnos a Barcika ellen nem tudtunk kellő számú helyzetet kidolgozni, amikor pedig mégis, akkor kihagytuk azokat, így el kellett fogadnunk a döntetlent. Mivel várható, hogy a Szeged sem nagyon akar majd a kapujuk közelébe engedni bennünket, ezért sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk.

A tavalyi bajnokságban Kisvárdán 1–0-s hazai győzelem, Gyulán 1–1-es döntetlen született, a várdaiak mindkét gólját Gosztonyi András szerezte szabadrúgásból.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés