Kisvárda Master Good – Kevés volt az idő az új dolgok megtanulásra

Cseri Tamás (24) is jól játszott egykori csapata ellen
Cseri Tamás (24) is jól játszott egykori csapata ellen - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Dajka László szerint nem jöttek be a változtatások, vasárnap a Vidi vizitál Várdán.


Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Szombaton a mezőkövesdi csapat igazolta jó formáját, és nem érdemtelenül szerezte meg mindhárom pontot az élvonalbeli focibajnokságban.

A kövesdiek napja volt

A házigazda Kisvárda Master Good együttesének viszont nem sikerült visszatérni arra az útra, amelyet már a jó játék és a Haladás elleni győzelem is jellemzett. Ugyan a várdaiak szereztek vezetést, de ahogyan teltek a percek, egyre inkább érezni lehetett, hogy ez a borsodiak napja. Sajnos ez a játékban és a végeredményben is bebizonyosodott, azzal együtt, hogy a várdaiaknak volt esélyük az egyenlítésre.

– Miként azt már elmondtam, tizenöt-húsz percig jól tartottuk magunkat, aztán fokozatosan visszaestünk, a középpályán labdákat veszítettünk, amikor megszereztük, akkor két-három passz után visszaadtuk a mezőkövesdieknek – kezdte a mérkőzés értékelését Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

A végeredmény számít

– Két héttel ezelőtt a szakmai stáb tagjaival összedugtuk a fejünket, és elhatároztuk, hogy változások lesznek a csapat játékában, a taktikájában.

– Kerestük az okokat arra, hogy miért kaptuk a gólokat. Összességben azt mondom, Debrecenben fáradtak voltunk, Pakson a pontrúgásokat néztük el. Felkészültünk erre a változásra, megcsináltuk, ám a végeredmény számít, és nem tudtunk kijönni belőle pozitívan. Sajnos ez nem jött be.

Pedig felkészültek belőlük

– Felkészültünk a mezőkövesdiekből, tudtuk, hogy a középpályán Cseri és Molnár befelé mozgásával megpróbálnak majd emberfölényt kialakítani – folytatta kritikusan Dajka László.

– Tudtuk, hogy ez várható, ám, úgymond ki nem kényszerített hibákat vétettünk a labdák eladásával. Ha nem voltak a nyakunkon, akkor is hibáztunk, és eladtuk a labdákat.

– Úgy látszik, hogy a változásra, a tanulásra ez az idő kevés volt a játékosok számára. Úgy tűnt, hogy amikor a labda nálunk volt, a játékosok már arra gondoltak, hogy ha elveszítik, akkor hova kell visszafutniuk. Még egyszer, úgy vélem, hogy hibáztunk – így Dajka László.

Nehéz meccsek jönnek

A javításra hamarosan lehetőség lesz, bár egy nehéz etap vár a szabolcsiakra. Háromszor játszanak hazai pályán Lucasék, ám vasárnap a Vidi, utána a Honvéd, majd az Újpest lesz az ellenfél. Azt követően a Fradinál vizitál a csapat.

ML


Kisvárda - Az első lövést az exkisvárdai Cseri Tamás eresztette meg, akinek a felesége is a helyszínen nézte a mérkőzést. Kisvárda Master Good-Mezőkövesd 1-2 (1-0) Kisvárda, 1910 néző, v.: Iványi (Albert, Medovarszki) Kisvárda: Felipe – Izing, Ene, Vári B. – Lucas – Melnik (Sassá 81.), Karaszju...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés