Kisvárda Master Good – Keveset kockáztattak az első félidőben

Felipének szombaton nem sikerült megfognia a tizenegyest
Felipének szombaton nem sikerült megfognia a tizenegyest - © Fotó: nso.hu/Koncz György
Kisvárda – Szünet után hiába játszott bátrabban a Kisvárda Master Good, ez kevés volt Újpesten.


Aligha a lila a kedvenc szín a kisvárdai focistáknál. Az élvonalbeli csapat a bajnokságban háromszor találkozott az újpestiekkel, mindháromszor kikapott. Kisvárdán 4–1-re, Újpesten kétszer is 1–0-ra.

Ha az egyik bemegy…

A Megyeri úton másodszor sem sikerült bevenni a negyedik kerületiek kapuját, így volt ez szombaton is, amikor az Újpest Traoré büntetőjével nyert. Még augusztusban, a harmadik fordulóban ugyancsak Újpesten tizenegyest kaptak a hazaiak, akkor Felipe bravúrral hárította Novothny Soma kísérletét.

Most is volt tizi, sajnos most be is ment. Nem úgy a középkezdés után, előbb Horváth Zoltán, majd Vári Barna fejese után. A felső léc mindkét esetben mentett. – Az első félidőben túlzottan átadtuk a területet az újpestieknek, keveset kockáztattunk – kezdte visszapillantását a szombati meccsre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

– Sajnos a széleken többször is mögénk kerültek, annak ellenére, hogy próbáltunk mélységben szűken védekezni. Az Újpest nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést egy jogos tizenegyessel. Szünet után bátrabb futballt mutattunk, miként azt az elmúlt hetekben akár a Vidi, akár a Honvéd vagy a Fradi elleni kupameccsen. Szünet után már egyenrangú ellenfelek voltunk, összességében az első félidőben nyújtott teljesítményének köszöntheti a győzelmét az Újpest, bár ha az egyik kapufa bemegy… Szerettünk volna pontot szerezni, sajnos nem sikerült, és játszottunk már jobban is.

A hét végén nem lesz forduló, hiszen a válogatott két Eb-selejtezőt is játszik. Így aztán Dajka Lászlónak lesz ideje rendezni a sorokat. A mester tervei szerint edzőmeccs nem lesz, csak tréningek.

– Kaptunk majd két hetet. Dolgozunk, meglátjuk, milyen állapotban van Patrick Mevoungou és még néhányan. Szeretnénk őket felhozni a többiekhez. Szombatra és vasárnapra pihenőt kapnak majd a srácok, jövő hétfőn találkozunk, és kőkeményen készülünk a következő ellenfél, a Fradi ellen – így Dajka László.

ML


Traoré Beriosz szorításában – a francia támadó tizenegyese döntött
Kisvárda - Újpesten tizenegyesből kapott góllal veszített a kapura veszélytelen kisvárdai együttes. Véresen indult szombaton a kisvárdaiak újpesti vendégszereplése. Előbb a hazaiaknál Mijusko Bojovics orrából dőlt a vér, olyannyira, hogy a mezt is lecseréltette vele a negyedik játékvezető. Aztán a ...
hirdetés