Kisvárda Master Good – Könnyes búcsú Kisvárdától

Megismételhetetlen a pillanat: ez a kisvárdai csapat már nem lesz így együtt és nem Soós Imre (a kép jobb szélén) lesz a vezetőedző a továbbiakban
Megismételhetetlen a pillanat: ez a kisvárdai csapat már nem lesz így együtt és nem Soós Imre (a kép jobb szélén) lesz a vezetőedző a továbbiakban - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A távozó játékosok mellett a vezetőedző Soós Imre is elköszönt a szurkolóktól, akik a csapat eddigi legjobb eredményét ünnepelték.

Minden jó, ha a vége jó, de Kisvárdán nemcsak a befejezés volt rendben, hanem – egy-egy kétszeri vereségből álló őszi és tavaszi hullámvölgyet leszámítva – a teljes bajnokság is. A csapat újoncként a negyedik helyen zárt az egycsoportos NB II-ben, amivel a klub eddigi legjobb eredményét érte el.
A Szolnok elleni idényzárón (2–1), betalált a házi gólkirály Erős Gábor, aki akkor virtuálisan a teljes másodosztály holtversenyes gólkirályának vallhatta magát, ám a zalaegerszegi Daru Bence az Ajka elleni meccsen végül három gólt szerezve egyedül végzett az élen. A biztos távozók közül pályára lépett Csilus Tamás, Bagi István és Koszta Márk, ott ült kispadon Eszlátyi István – ők mind-mind elköszöntek a szurkolóktól, miként a meccset civilben megtekintő Kulcsár Kornél is.

És hát Soós Imre… A vezetőedzőt meccsközben is többször éltette a tábor, majd amikor letudta a meccsvégi nyilatkozatokat, elindult a vár oldala felé, ahol könnyek között intett búcsút a szurkolóknak. Lezárult egy rövid, de alighanem feledhetetlen időszak, a vezetőedző családi okok miatt szűkebb pátriájába, Győrbe költözik, és minden bizonnyal az NB III-ban ragadt ETO FC Győr sportigazgatója lesz.

– Különös érzések kavarognak bennem – mondta Soós Imre, aki nyelt nagyot, és miután eltűnt a gombóc a torkából, folytatta. – Nagyon szép időszakot töltöttem Kisvárdán, sosem fogom elfeledni. A szurkolóknak pedig köszönöm, hogy ilyen emlékezetessé tették a zárást.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. június 7-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés