Kisvárda Master Good – Már úgy tűnt, reggelig sem szereznek gólt

Lukács Rajmond a mérkőzés elején nagy helyzetben hibázott
Lukács Rajmond a mérkőzés elején nagy helyzetben hibázott - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Az eredmény alakulása alapján elfogadható a döntetlen, a játék képe alapján nyernie kellett volna a Várdának a labdarúgó NB II hétvégi meccsén.

A hetedik forduló után először nem szabolcsi csapat vezeti az NB II-es tabellát – az első három fordulót követően a Nyíregyháza Spartacus, a következő három játéknap során a Kisvárda Master Good állt az élen. A várdaiak szombaton 1–1-es döntetlent értek el a Cegléd albertirsai otthonában, a velük addig azonos pontszámot szerzett MTK viszont 2–0-ra nyert a Budaörs tatabányai albérletében, és átvette a vezetést. Ezzel együtt, mivel a Kisvárda a 92. percben szerzett góllal mentett pontot, az eredmény elfogadhatónak tűnik.

– Az alapján igen, hogy a végén szereztük a gólt, de a játék képe és a helyzetek alapján bizony ezt a meccset is meg kellett volna nyernünk – vonta meg a mérkőzés mérlegét Kondás Elemér, a kisvárdaiak edzője. – Lélektanilag fontos, hogy nem kaptunk ki, a tabellának pedig most még nincs nagy jelentősége, hiszen éppen harmincegy forduló van még hátra, és messze van még a jövő nyár.

Az viszont a közelmúlt, hogy a csapat magát hozta nehéz helyzetbe a meccs elején kihagyott helyzetekkel, és az első ceglédi szögletből kapott góllal.
– A negyedik percben Lukács Rajmond előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, majd egy szituációból két nagy helyzetünk volt, Lukács lövését védte a kapus, a szögletből pedig Izing Martin fejelt hajszállal mellé – emlékezett a történtekre a vezetőedző. – Ezzel szemben a másik oldalon egy szöglet utáni birkózásból az ellenfél Szabó Viktor révén betalált, így futhattunk az eredmény után. A játékosok tették a dolgukat, mentek előre becsülettel, ha a második félidő elején Brana Ilics értékesíti a nagy helyzetét, akkor minden bizonnyal fordítunk. Így viszont úgy tűnt, reggelig sem lövünk gólt, az ellenfél kapusa, Mursits Roland is nagy napot fogott ki, de a ráadásban csak összejött az egyenlítés egy szép kombináció végén. Jellemző, hogy Fodor Ákos remek lövésébe is beleért a kapus, de azt hárítani már nem tudta. A győztes találatra már nem maradt idő, de legalább nem kaptunk ki, elég szomorúak lennénk most, ha vesztesen kellett volna távoznunk az albertirsai sporttelepről.

A bajnoki veretlenség azonban megmaradt, a várdaiak a vasárnap 16.30-tól kezdődő Békéscsaba elleni hazai meccsüket építhetik tovább a szériájukat.
hirdetés