Kisvárda Master Good – Megoldották a kötelezőt

Sergiu Negrut kétszer talált be Gyöngyösön
Sergiu Negrut kétszer talált be Gyöngyösön - © Fotó: kisvardafc.hu
Kisvárda – A Kisvárda könnyedén jutott tovább a kupában, és már a hétvégére is készült.


Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője nem a levegőbe beszélt akkor, amikor azt mondta, a Gyöngyös elleni Magyar Kupa-mérkőzésen lehetőséget kapnak azok, akik a bajnokságban kevesebbet játszottak eddig. Az NB I.-es gárda persze nem nézte le az alsóbb osztályú ellenfelét, mindezt bizonyítva kevesebb mint fél óra alatt el is hessegette a lehetőségét annak, hogy meglepetés szülessen – Sergiu Negrut mellett Gosztonyi András előbb közelről szerzett gólt, majd 25 méterről belőtte a kupaforduló talán legszebb gólját.

Fontos meccs következik

A fordulást követően a román csatár megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát. A szabolcsiaknál bemutatkozott az első csapatban Rácz Ferenc és Gyüre Tamás is, a debütálókon túl pedig a magabiztos győzelmet is ünnepelhette a csapat.

– Elértük azt a célt, amiért jöttünk – nyilatkozta Dajka László. – Az első félidővel elégedett is lehetek, megbeszéltük, hogy minél hamarabb lezárjuk a mérkőzést, sikerült három-nullára elmenni. Úgy gondolom, ott el is dőlt a meccs. A második fél­időben inkább a labdatartásra törekedtünk, ezen a nagyon mély pályán nem volt könnyű játszani. Időnként futballoztunk csak elfogadhatóan, de nekünk nagyon fontos a hétvégi mérkőzés.

Az a bizonyos hétvégi találkozó a szombati, Budapest Honvéd elleni bajnoki lesz, a Magyar Kupában a harmad­osztályú Szentlőrinc a következő ellenfél.

Labdarúgás: Magyar Kupa, főtábla, 2. kör

Gyöngyös–Kisvárda Master Good 0–4 (0–3)

Gyöngyös, 400 néző, v.: Böcskei (Pápai, Baghy)

Gyöngyös: Daróczi – Csornij (Horváth M., a szünetben), Fehér, Molnár E., Laurinyecz, Lizák (Dávid, 63.), Tarnai, Niedermüller (Fekete, 63.), Gergely, Gábriel, Forgács. Edző: Török János.

Kisvárda: Minca – Ilics (Kovácsréti, 63.), Lukjancsuk, Gosztonyi (Rácz, a szünetben), Izing, Beriosz, Mitosevics, Hej, Milevszkij (Gyüre, 72.), Karaszjuk, Negrut. Edző: Dajka László.

Gól: Gosztonyi (11., 27.), Negrut (23., 49.)

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés