Kisvárda Master Good – Menni előre, de csak ésszel!

Nem lenne meglepő, ha Brana Ilics hazai pályán először lenne a kezdőcsapat tagja
Nem lenne meglepő, ha Brana Ilics hazai pályán először lenne a kezdőcsapat tagja - © Fotó: Nyulak Nikoletta/kisvardafc.hu
Kisvárda – A Csákvár elleni hazai mérkőzésen sem lehet más célja a Kisvárda NB II-es futballcsapatának, mint a győzelem megszerzése.

A Kisvárda Master Good a Csákvárt fogadja, lefordítva az első játszik az utolsóval az NB II hatodik, vasárnapi (kezdés a Várkertben 17.30-kor) játéknapján. A bajnokság ilyen korai szakaszában van jelentősége a helyezéseknek?
– Éppen arról beszéltem pénteken az öltözőben a játékosoknak, hogy nem szabad foglalkoznunk a tabellával – felelte Kondás Elemér, az éllovas vezetőedzője. – A bajnokság elején járunk, arról nem beszélve, hogy a Csákvár az utóbbi két meccsén, a Győr és a Zalaegerszeg ellen is úgy kapott ki kettő egyre, hogy megszerezte a vezetést. Mint minden ellenfélből, a jelenlegi sereghajtóból is tisztességesen felkészültünk, igaz a hétközi fellépés miatt kicsit sűrűbb volt a menetrend, hiszen a siófoki meccs mellett sem mehettünk el szó nélkül, nyertünk ugyan, de olyan gólt még egyszer nem kaphatunk.

A Kisvárda is mestere annak, hogy miként kell előnyhöz jutnia, eddig mind az öt meccsén megszerezte a vezetést, a három hazai mérkőzésen már a szünet előtt. És az is kiderült, hogy jóval könnyebb így nyerni, mint esetleg hátrányból kapaszkodva.

– Bárhol lépjünk pályára, számunkra a győzelem a cél, így természetesen a Csákvár ellen is támadólag fogunk fellépni – beszélt csapata vasárnapi játékstílusáról a vezetőedző. – Ugyanakkor ésszel kell előremennünk, mert a mérkőzések képét valóban meghatározza az első találat. Szerencsére támadóposzton jól állunk, sok a minőségi játékosunk, akik eddig bizonyítottak, és várjuk vissza a sérült Gosztonyi Andrást, aki szintén értéke a csapatnak.
Gosztonyi mellett a siófoki meccsen megsérült Oláh Gergő dőlt ki a sorból, a kisebb térdműtéten átesett Mihajlo Rjasko viszont már a többiekkel edz. Mennyire nehezíti az edző dolgát, hogy a szerdán a kezdők közé került játékosok közül többen is jól teljesítettek, de legalábbis győztes csapatban szerepeltek?

– A szerdai meccsen már azt is figyelnünk kellett, hogy vasárnap újabb fellépésünk lesz, és volt már néhány fáradtabb futballistánk, elsősorban az idősebbek – felelte Kondás Elemér. – Helyettük friss erőket tudtunk bevetni, most viszont az akkor kimaradók pihenhettek rá az összecsapásra. Meglátjuk, közülük hányan kerülnek vissza a csapatba, mindenesetre ez a helyzet olyan, amit valóban kellemes gondnak nevezhetünk. Abból csak a csapat profitálhat, ha harc van a kezdő tizenegybe kerülését, és nem az egyének boldogulása az első, hanem az, hogy a Kisvárda minél jobban szerepeljen.

Ez ügyben vasárnap kora este megint léphet egyet a társaság.Sporthírek


hirdetés