Kisvárda Master Good – Mindenből a legjobbra lesz szükség

Vermes Krisztián a középpályáról ismét visszalép a védelembe
Vermes Krisztián a középpályáról ismét visszalép a védelembe - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Siófokon kiderülhet, hogy tanult-e a legutóbbi váratlan hazai vereségéből a kisvárdai csapat.

Ahogy az életben, úgy a futballban is vannak olyan pofonok, amelyekről utólag kiderülhet, hogy jótékony a hatásuk. Ilyen lehet a Kisvárda Master Good számára a múlt vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni 3–1-es vereség. Szombaton a Siófok otthonában derülhet ki, hogy jó irányba terelheti-e az NB II-es szabolcsi csapatot a váratlan vereség következménye.

– Vereség után sosem boldog az élet, de én egy picit más szemüvegen keresztül is nézem a jelenlegi helyzetünket – mondta Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – Hazai pályán nem ez volt az első botlásunk, de az első olyan, amely a legkevésbé elfogadható. Ugyanakkor drámainak semmiképpen sem nevezném a szituációt, hiszen a második helyen állunk, és azt hiszem sok csapat cserélne most velünk. A bajnokság ezen szakaszában még egyik csapatról sem lehet kijelenteni, hogy egyértelmű esélyese a feljutásnak, így rólunk sem. Vannak remek játékosaink, és megfelelően működő csapatrészeink, de olyan gyengeségeink is, amelyeket feltétlenül orvosolnunk kellene ahhoz, hogy az esélyesek körébe tartozzunk. Erre is gondoltam akkor, amikor azt mondtam a meccs után, hogy helyére került a csapat, és bízom benne, a legutóbbi meccs mindenki számára okító példa volt. De azt is látni kell, hogy fejlődik a csapat, tavaly tizenhárom fordulót követően öt ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint most.

A siófokiatól a 2013-2014-es kiírásban kétszer is kikapott a Várda (otthon és idegenben is 2–0-ra), tavaly viszont mindkétszer legyőzte (a Várkertben 2–0-ra, a Balaton partján 3–0-ra). A házigazda eredménysora éppilyen hektikus a mostani kiírásban, vagy nyer (hatszor), vagy pedig veszít (hétszer) Goran Kopunovics csapata, amely még nem játszott döntetlent. Az utóbbi három meccsét éppenséggel elveszítette…

– A Siófok ugyan állt már dobogós helyen az ősszel, de azon csapatok közé tartozik, amely nem biztos, hogy esélyes a feljutásra, viszont a kiesés réme sem fenyegeti – így Révész Attila. – Éppen ezért az eddigi meccseken teher nélkül játszhatott, ami most megváltozik egy picit, hiszen három vereség után, hazai környezetben nyilván mindent meg fog tenni a győzelemért. Roppant elszánt ellenfélre kell számítunk, amely ellen csak akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha minden téren, így játékban, mentálisan és fegyelemben is a legjobbunkat nyújtjuk. Mivel a héten voltak erre utaló biztató jelek, szinte biztos vagyok abban, hogy győzelemmel hagyjuk el a pályát.

A legutóbbi meccsen Achilles-ín-sérülést szenvedett Miroszlav Grumics Szerbiában kezelteti a fájós lábát, a többiek bevetésre készen állnak.
hirdetés