Kisvárda Master Good – Minőségi volt a különbség

Graszl Károly (fehér mezben) a csapatba visszakerülve a védelemben igyekezett helyt állni
Graszl Károly (fehér mezben) a csapatba visszakerülve a védelemben igyekezett helyt állni - © Fotó: www.svse.hu
Kisvárda – A nyílt játék különösen kedvezett a Kisvárdának, amely jobb támadói révén megszórta a Sopront.

Nem lehetett panasz a másodosztály utolsó előtti fordulójának góltermésére, hiszen a nyolc vasárnapi bajnokin összesen 34 gól született, ami meccsenként 4,25-ös átlagnak felel meg. A Dunaújvárosban győztes Budaörs mellett a Sopronban 5–1-re diadalmakosdó Kisvárda Master Good volt a mezőny legtermékenyebb csapata, a szabolcsiak a bajnokság során harmadszor szereztek egy mérkőzésen öt gólt, ám először idegenben.

– Amolyan felszabadult hangulatú, szezonvégi mérkőzés volt a vasárnapi, amely már sem a feljutás, sem pedig a kiesés kérdéséről nem döntött – állapította meg Soós Imre, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Mindkét csapat szerette volna lezárni a maga rossz sorozatát, emiatt nyílt játék alakult ki. Ez számunkra kedvezett, mert az hamar kiderült, hogy a két csapat támadói között minőségi a különbség a javunkra. Az első gólunk előtt is akadtak már helyzeteink, a vezetésünk megszerzését követően pedig hamar jött a második találat, ami ráadásul kiállítással, így emberelőnnyel is párosult.
Két fordulóval ezelőtt, Balmazújvárosban ennél is több időt játszhatott létszámfölényben a Várda, ám akkor elveszítette a meccset 4–2-re, azok után, hogy 0–2-ről előbb kiegyenlített. Nem futott át a fejeken, hogy ezúttal is nehogy baj legyen belőle?

– Ez azért egy teljesen más szituáció volt, hiszen vezettünk, meg aztán a pálya is jóval alkalmasabb volt a mi futballunkra – mondta Soós Imre. – A második félidőt is uraltuk, ha pontosabbak vagyunk az ellenfél kapuja előtt, és jobb százalékban értékesítjük a helyzeteinket, akkor kiütéses győzelmet arathattunk volna, ám a négygólos differencia miatt sem kell szégyenkeznünk. A meccs gólja Erős Gáboré lehetett volna, aki látva, hogy a kapus kilépett a gólvonalról, a térfél közepéről emeléssel próbálkozott, ám a kapufát találta el. Bíztunk benne, hogy csapatkapitányunk a két szerzett góljával átveszi a vezetést a góllövőlistán, de a szintén duplázó zalaegerszegi Daru Bence megőrizte a vele szemben meglévő minimális előnyét.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. május 31-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés