Kisvárda Master Good – Most elég volt az az egy gól is

Akt.:
Kisvárda Master Good – Most elég volt az az egy gól is
© Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Második tavaszi hazai bajnokiját is megnyerte a Kisvárda, amely ezúttal a Sopronon kerekedett felül.

Miután a törvény úgy rendelkezik, hogy nemzeti és állami ünnep napján nem lehet sportesemények rendezni, ezért a mostani hétközi forduló, kikerülve a március 15-t szerdaiból csütörtöki lett. „Logikus”, hiszen a munkaszüneti napon talán lenne idejük az embereknek arra, hogy meccsre járjanak, így viszont munkaidőre esett a kisvárdai meccs kezdési időpontja.

Szóval sűrűsödik a menetrend, kevesebb idejük van a csapatoknak felkészülniük a másikból. Meglehet az országot keresztülutazó soproniak figyelmét elkerülte a kisvárdaiak vasárnapi harmadik gólja, mert ugyanazt a figurát lemásolták a meccs elején: Talabér Attila szögletére megint remekül érkezett Vári Barnabás, a balbekknek ezúttal a léc és a védők segítsége sem kellett ahhoz, hogy lövése után a kapuba kerüljön a labda. Illetve az is lehet, hogy annyira tökéletesen működik ez a figura, hogy egyszerűen kivédhetetlen…

Hogy a korai előny ne vesszen hamar kárba ahhoz meg kellett úszni Szabó László egy szabadrúgásból és három szögletből álló beívelés-sorozatát, illetve Ivancsics Alexnek is nagyot kellett nyújtóznia, hogy kipiszkálja tavalyi csapattársa, Eszlátyi István bal alsó sarokba tartó lövését. A lendületesen játszó várdaiak előnyét Horváth Zoltán növelhette volna, de ziccerben rosszul találta el a labdát.

A második félidőben ellaposodott a játék, és ebben szerepe volt annak, hogy sovány előnyük tudatában idővel a hazaiak is óvatosabban mentek előre, a soproniak pedig nem tudtak kibontakozni. Inkább voltunk közelebb a 2–0-hoz, mint az 1–1-hez, mert a várdaiak szögletek és szabadrúgások kiharcolásával a soproni kapu előtt tartották a labdát – Talabér Attilának, a pontrúgások felelősének szó szerint elfáradt a lába a sok beíveléstől. Az is kiderült, hogy a Sopron ellen tényleg nehéz egy meccsen két gólt szerezni, de most az az egy is elég volt a második tavaszi hazai győzelem megszerzéséhez.

Kisvárda Master Good–Soproni VSE 1–0 (1–0)

Kisvárda, 1010 néző, v.: Ducsai (Varga Zs., Márkus T.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Horváth A. – Gosztonyi (Minczér, 80.), Oláh G. (Rajczi, 82.), Cseri T. (Bacsa, 73.) – Horváth Z. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Sopron: Heinrich – Tóth D., Sifter, Csordás Sz., Németh M. – Nagy P. (Fazakas, 74.), Kapacina V. – Eszlátyi, Harangozó (Szellák, 66.), Szabó L. – Erdélyi (Gyürki, a szünetben). Vezetőedző: Supka Attila.

Gól: Vári B. (1–0) a 8. percben

Percek, események

8. perc: Talabér jobboldali szöglete után a berobbanó Vári Barnabás 8 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 1–0.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Végig kontroll alatt tartottuk a meccset, és az ország legrosszabb talajú pályához igazítottuk a futballunkat, és elismerem, csúnyácska játékkal, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Supka Attila: – Lehet azt mondani, hogy megérdemelten nyert a Kisvárda, mert nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani. A rögzített helyzetből kapott gól után a felíveléseket tudtuk hárítani, de a támadójátékunk nem működött.
hirdetés