Sport

2014.12.30. 08:01

Döntőt érő sógorverések

Nyíregyháza - Magyar–cseh finálét rendeznek szerdán délben a bujtosi csarnokban.

Nyíregyháza - Magyar–cseh finálét rendeznek szerdán délben a bujtosi csarnokban.A vasárnapi nyitányhoz képest nem elhanyagolható különbséget jelentett a hétfői folytatásban, hogy kint még hidegebb volt, a bujtosi csarnokban viszont még forróbbá vált a hangulat. Na ja, a MEVZA női junior női röplabda torna a végjátékához közelít.

A magyar válogatott – a megszokott módon, a nyíregyházi Vén Eszterrel a fedélzeten – a délelőtti program záróakkordjaként Ausztria titánjaival gyürkőzött. A csehek elleni vereség, majd a szlovákok legyőzését követően szerencsére megszakadt a sorminta, a „mieink” elbántak a sógornőkkel. Ráadásul kisebbfajta sportörténeti tettet mutatott be – a matiné összecsapáson valamennyi játékost bevető – házigazda. Kevés együttes képes ugyanis arra, hogy a tizennyolc elrontott nyitás (!) dacára meccset tud nyerni. A vendégek kínai edzője mindezt rezzenéstelen arccal konstatálta, az ázsiai hölgynek még csak véletlenül sem húzódott mosoly a szájára. Akkor sem, amikor a második szettett behúzták...

Egyébiránt a lebonyolítás furcsa fintoraként, az elődöntőben újfent az osztrákokkal szemben léptek színre a magyarok, akik ezúttal már nem húzták el a mézesmadzagot a látogatók előtt. Vagyis néhány óra leforgása alatt kétszer kalapálták el őket, így Szabados István gárdája a döntőbe jutott.

Kedden a helyosztókkal zárul az esemény: előbb a bronzmérkőzést rendezik (kezdés: 9 óra), majd a magyar–cseh (11.30) finálé következik.

Röplabda: MEVZA junior torna, női

Magyarország–Ausztria 3:1

(15, -16, 16, 26)

Bujtosi csarnok, 100 néző, v.: Buchar (cseh), Niklova (szlovák)

Magyarország: Benedek G 5, Kalotai 5, Durst, Radomszki 11, Vén E. 8, Kiss G. 13. Csere: Maurer (liberó), Török K. 2, Cicic 4, Bagyinka, Németh A. 6, Kilyénfalvi 5, Petrenkó. Szövetségi edző: Szabados István.

További eredmény: Csehország–Szlovákia 3:0.

Az alapkör végeredménye: 1. Csehország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ausztria 3, 4. Szlovákia 0.

Elődöntők

Magyarország–Ausztria 3:1

(16, -15, 14, 15)

Bujtosi csarnok, 150 néző, v.: Niklova (szlovák), Buchar (cseh)

Magyarország: Radomszki 11, Kalotai 13, Bagyinka 3, Török K. 16, Vén E. 9, Kiss G. 13. Csere: Maurer, Kundrák (liberók), Durst, Kilyénfalvi 1, Cicic 1. Szövetségi edző: Szabados István.

A másik ágon: Csehország–Szlovákia 3:2

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!