Kisvárda Master Good – Most megérte átutazni az országot

Erős Gábor két góljából az egyik újra fejest követően született
Erős Gábor két góljából az egyik újra fejest követően született - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az egymást követő harmadik idegenbeli meccsén fölényes győzelmet aratott Sopronban a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata.

Szemben a legutóbbi országjáró túrával, amikor Zalaegerszegen kapott ki 2–0-ra a Kisvárda Master Good, a szombati indulással, vasárnapi esti meccsből és a hétfő hajnali hazaérkezéssel járó soproni kirándulás jól sült el a várdaiak számára.

Erős Gábor csapatkapitány nyilatkozta azt: elképzelhetetlennek tartja, hogy egymás után három vereséget szenvedjenek, és az igazáért a legtöbbet ő maga tette. Az első félidőben előbb fejesből, majd tizenegyesből talált be (tizennyolcra növelve bajnokságbeli góljai számát), és mivel a büntető kiállítással is járt, a teljes második játékrészben létszámfölényben futballoztak a vendégek.

Ez a felállás Balmazújvárosban nem jött be, igaz, most nem is kellett az eredmény után futni. A kétgólos előnyt Koszta Márk és Rajczi Péter révén négyre növelte a Várda, amelynek győzelme a hajrában annak ellenére sem forgott veszélyben, hogy a hazaiak – ugyancsak tizenegyesből – szépíteni tudtak. Az utolsó szó a kisvárdaiaké volt, a csereként pályára lépő Minczér Tibor szerezte az ötödik vendéggólt, igazán meggyőzővé alakítva a különbséget.

Egy valamit lehet csak sajnálni: Erős Gábor duplája nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy átvegye a vezetést a góllövőlistán, mert a forduló előtt egy találattal előtte álló zalaegerszegi Daru Bence ugyancsak kétszer talált vasárnap a kapuba.

Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Soproni VSE–Kisvárda Master Good 1–5 (0–2)

Sopron, 800 néző, v.: Oláh G. (Kóbor, Márton Zs.).

Sopron: Halasi – Grabant P., Jovetics, Tihanyi (Maráczi, 40.), Szabó L. – Jancsó, Holdampf, Kapacina V. (Sifter T., 66.), Baracskai – Zamostny (Deme I., 61.), Rácz B. Vezetőedző: Supka Attila.

Kisvárda: Ivancsics A. – Vári B., Graszl K., Papucsek, Csilus T. (Minczér, 76.) – Lucas, Erős G. (Nagy R., 73.), Bagi I. – Cseri T. (Fodor A., 63.), Rajczi, Koszta. Vezetőedző: Soós Imre.

Gól: Erős G. (0–1) a 22., Erős G. (11-esből, 0–2) a 40., Koszta (0–3) az 55., Rajczi (0–4) a 67., Deme I (11-esből, 1–4) a 71., Minczér (1–5) a 92. percben. Kiállítva: Szabó L. a 39. percben

Percek, események

22 perc: Vári Barna jobboldali beadása után az érkező Erős Gábor 8 méterről fejelt a kapuba, 0–1.
40. perc: Rajczit vágta fel Szabó László a tizenhatoson belül, a hazai játékos piros lapot, a Kisvárda tizenegyest kapott, amit Erős Gábor értékesített, 0–2.
55. perc: Koszta kapott remek kiugratást, és közelről a kapuba lőtt, 0–3.

67. perc: Erős Gábod szöglete után Rajczi talált a kapuba, 0–4.

71. perc: A soproni csapat tizenegyeshez jutott, amit Deme Imre váltott gólra, 1–4.

92. perc: Bagi István jobboldali beadása után Minczér 16 méterről lőtt a kapuba, 1–5.
hirdetés