Kisvárda Master Good – Nagyot szólt a győzelem a Kisalföldön

Akt.:
Matija Misic (28) indításából Lukács Rajmond korán vezetést szerzett a Kisvárdának
Matija Misic (28) indításából Lukács Rajmond korán vezetést szerzett a Kisvárdának - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Most is eljutott a 3–1-es vezetésig a Kisvárda, és meg is tartotta az előnyét a Győr otthonában a vasárnap esti NB II-es futballbajnokin.

Labdarúgás. Állítólag olyan ember is volt az impozáns ETO Parkban, aki tisztán látta a kisvárdaiak vezető gólját a vasárnap esti NB II-es bajnokin. Merthogy a trópusi hőséget váltó, esővel és korai sötétedéssel járó hidegfrontra fittyet hányva a győriek az első percektől nem teljes kapacitással üzemeltették a világítást, így Lukács Rajmond az éj leple alatt szerezte meg várdai színekben az első találatát.

Az viszont már tisztán látszott, ahogy a vezetést követően néhány meleg szituációt át kellett vészelnie a vendégcsapatnak, hogy aztán az első félidő hátralévő részében egyértelműen felülkerekedjen az NB II-es visszatérése után első hazai meccsét játszó Győrön. Oláh Gergő perdítése után duplázódhatott volna meg az előny, de a hazaiak ifjú kapusa, Gyurákovics Erik Zoltán kikaparta a labdát a jobb alsó sarokból, majd ugyanígy tett, amikor a kezdőcsapatba közel másfél év után tar üstökkel visszatérő Délczeg Gergely is villant egyet.

Az első félidő arról árulkodott, hogy a Kisvárda a jobb csapat, de a szünet utáni korai gólt a Győr szerezte. Belelkesedtek a győriek, de a kapu előtt nem voltak veszélyesek, a várdai kontrákban benne volt a gólt. Hrihorij Zanko addig küzdött, míg görcsöt nem kapott a lába, a helyére érkezett a hét elején a Budapest Honvéd akadémiájáról igazolt Erdélyi Balázs. Az újbóli vezetést azonban egy másik cserejátékos, Horváth Zoltán szerezte meg, Misic mesésen középre csavart szabadrúgása után. A végén még Délczeg tette emlékezetessé a visszatérését, és a 3–1-es vezetést most sikerült megőrizni a hosszabbításban.
Nagyot szólt a kisvárdai győzelem a komoly terveket szövögető kisalföldiek otthonában.

NB II: 2. forduló

ETO FC Győr–Kisvárda Master Good 1–3 (0–1)

Győr, 2200 néző, v.: Kassai V. (Király Zs., Aradi).

Győr: Gyurákovics – Vadász, Nagy Á., Debreceni, Rokszin – Nagy M. (Szatmári L., a szünetben), Bagi I. – Zeke (Szimcso, 36.), Magasföldi, Zamostny – Kabát (Beliczky, 75.). Vezetőedző: Bakő Balázs.

Kisvárda: Molnár F. T. – Zanko (Erdélyi B., 73.), Vermes, Izing, Fodor Á. – Hej, Lucas, Oláh G. (Oltean, 64.), Misic – Délczeg, Lukács R. (Horváth Z., 66.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Lukács R. (0–1) a 4., Magasföldi (1–1) az 50., Horváth Z. (1–2) a 78., Délczeg (1–3) a 87. percben
Percek, események
4. perc: Misic adott balról élesen középre, a rövid saroknál berobbanó Lukács Rajmond pedig 5 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 0–1.

50. perc: Zamostny baloldali beadása után a túlsó kapufától Szimcso fejelte középre a labdát, amit Magasföldi 5 méterről jobbal a bal felső sarokba lőtte, 1–1.

78. perc: Misic ívelt középre szabadrúgásból jobbról, a tizenhatos csücskétől, és középen Horváth Zoltán 5 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 1–2.

87. perc: Horváth Zoltán csavart kapura balról, 15 méterről, Gyurákovics kiütötte a bal alsó sarokba tartott, a kipattanót azonban Délczeg 5 méterről az üres kapuba lőtte, 1–3.

Mesterszemmel

Bekő Balázs: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, a bekapott gól után szaladtunk az eredmény után. A célfutball diadalmaskodott, hiszen ellenfelünk másfél helyzetből szerzett három gólt. Csapatként főztük ki ezt a vereséget, együtt kell elfogyasztanunk és megemésztenünk.

Kondás Elemér: – Izgalmas meccsen vagyunk túl, amit jól kezdtünk, korán gólt is szereztünk. Az első játékrész végén és a második elején akadtak problémáink, ekkor feljött játékban az ETO. Végig hideg fejjel küzdöttek a fiúk, ennek is köszönhető a diadalunk.
hirdetés