Kisvárda Master Good – Nem a Fradi ellen kell nyerni

Ismét elcsúsztak a piros mezes kisvárdaiak...
Ismét elcsúsztak a piros mezes kisvárdaiak... - © Fotó: nso.hu
Kisvárda – A második félidőben már bátrabban játszottak a várdaiak, ami biztató.


Még szeptember derekán a Haladás ellen volt olyan meccse a Kisvárda Master Good csapatának, amely után győzelmet ünnepelhetett. Azóta hét kör ment le, mindössze egy pont (a Vidi elleni hazai 2–2) a bevétel. Szombaton a listavezető Ferencváros vendége volt a szabolcsi csapat és kikapott 2–0-ra.

Nagyon mélyen védekeztek

– Az első félidőben nagyon magunkra húztuk a Ferencvárost, nagyon mélyen védekeztünk, átadtuk a területet – kezdte summázni a Fradi elleni meccs történéseit érdeklődésünkre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ebből adódóan jöttek a szögletek, oldalszabadrúgások. Ezek után kétszer kapituláltunk és a Ferencváros ezzel el is döntötte a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a második félidőben bátrabban futballoztunk és igazából a 0–2 ellenére volt tartása a csapatnak. Sajnos, az erőnkből csak annyira futotta, hogy egy kicsit többet volt nálunk a labda, a szépítésre már nem. Ebből a második félidőből már lehet építkezni, ekkor nem vallottunk szégyent.

– Természetesen nekünk nem a Ferencváros ellen kell begyűjteni a pontjainkat, hanem a riválisok ellen, akik most következnek. Bár úgy gondolom, hogy annak a csapatnak, amelynek a célja a bennmaradás, hazai pályán pontot, pontokat kell szerezni – így Dajka László.

A kisvárdai együttes szombati kezdőjében két magyar (Vári Barnabás és Gosztonyi András) mellett ukrán, román, brazil és szerb labdarúgó kapott helyet. Adta magát a kérdés, hogy a különböző anyanyelvű játékosok kommunikációja gondot jelent–e az edzéseken, illetve a mérkőzéseken.

A pályán lassú a kommunikáció

– Én spanyolul megértetem magam a csapat egy részével, egyik kollégám oroszul, a másik angolul beszél, tehát a lényegesebb dolgokat át tudjuk adni. A pályán azonban a kommunikáció még mindig nagyon lassú, és ez látszik is, miután pillanatok alatt kell a másiknak szólni. Nyilván ez nem előny, s ahhoz, hogy a csapat összeszokottá váljon, a kommunikációnak működnie kell. Egyelőre nehezen működik – válaszolta az nso.hu–n Dajka László.

A szabolcsiakra még három meccs vár az idén. Szombaton a Puskás Akadémia látogat Kisvárdára, utána Diós­győrbe utazik a csapat, a zárást az MTK vendégjátéka jelenti.

ML
hirdetés