Kisvárda Master Good – Nem a labdabirtoklás, a siker az első

Vári Barnabás (balra) is részese volt az őszi Csákvár elleni 3–0-nak
Vári Barnabás (balra) is részese volt az őszi Csákvár elleni 3–0-nak - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A tavasz legjobb formában lévő csákvár vendégeként játszik szerdán a Kisvárda NB II-es futballcsapata.

Mi újság Csákváron? A kérdés azért is aktuális, mert a kisvárdai csapat már szombat este tanyát vert a Fejér megyei településen, ahova a vasárnapi, Tatabányán vívott Budaörs elleni NB II-es bajnoki (1–1) után is visszatért. Március 17-ről 18-ra virradóra is ott húzta meg magát a várdai különítmény, ám akkor a zord időjárás miatt elmaradt a mérkőzés, amelyet most pótolnak be a csapatok.

– Minden rendben van Csákváron, bár most éppen Székesfehérváron tartózkodunk, kicsit kimozdultunk a szállásunkról – mondta a kedd délelőtt utolért Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Azt leszámítva persze, hogy a legutóbbi meccs első percében fejsérülést szenvedett Izing Martinra nem számíthatunk, de ő is itt van velünk, miként valamennyi bevethető labdarúgó is. Mindenkit bosszantott, hogy nem tudtunk nyerni vasárnap, de nem sokat beszéltünk a mérkőzésről, éppen csak annyit, hogy a tanulságokat levonjuk. Úgy nem járhatunk még egyszer, hogy annyira átadjuk a kezdeményezést az ellenfélnek, ahogy azt a második félidő elején tettük.

Ha a Budaörsre azt mondtuk, hogy a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, akkor fokozottan igaz ez a Csákvárra. Olyannyira, hogy az eddigi kilenc meccsen megszerzett 22 pontjával a tavasz legeredményesebbje az NB II-ben – csak összehasonlításképpen: az éllovas MTK (tíz meccsen) húsz, a Kisvárda 14 pontot gyűjtött eddig 2018-ban.

– Ellenfelünk játssza a futballt, olyan futballistákkal, akik fehérvári vagy felcsúti színekben az élvonalban is megfordultak, de Sándor György a válogatottban is szerepelt – mondta a riválisról Kondás Elemér. – A pályával most már semmi gond, azon nem múlhat, hogy megvalósuljon az erre a meccsre kitűzött célunk, a lehető legjobb eredmény elérése.

Vajon ugyanaz a stílus vezethet eredményre, ahogy Tatabányán is játszott a csapat, azaz labdát birtokolva, dominálva?

– A bajnokságnak ebben a szakaszában már különösen az eredményességen van a hangsúly, és látjuk a példát mindenfelől, hogy nem mindig az a csapat nyer, amelyik többet birtokolja a labdát – felelte a vezetőedző. – A Csákvár is inkább úgy nyeri a mérkőzéseit, hogy az ellenfél hibáira igyekszik lecsapni. Úgyhogy szem előtt kell tartani a biztonságot is, de mivel győzni akarunk, ahhoz azért támadnunk is kell.


 
hirdetés