Kisvárda Master Good – Nem engedik elveszni a várkerti varázst

Erős Gábor eddig 111 meccset játszott az NB I-ben, és bár feljutásra áll a Várda, ő pedig szerződést hosszabbított, ez a szám ősztől még nem fog gyarapodni
Erős Gábor eddig 111 meccset játszott az NB I-ben, és bár feljutásra áll a Várda, ő pedig szerződést hosszabbított, ez a szám ősztől még nem fog gyarapodni - © Fotó: Racskó Tibor
Kisvárda – Márciusban még senki nem gondolt az NB I-re Kisvárdán, ezért sem adták be az induláshoz szükséges licenckérelmet.

Újoncként második helyen áll a Kisvárda Master Good az NB II-es futballbajnokságban, így aztán öt fordulóval a zárás előtt felcsillant az élvonalba jutás lehetősége. Ám amilyen váratlanul jött mindez, olyan gyorsan kiderült: a csapatnak nincs miért élvonalbeli álmokat kergetnie, ugyanis nem elég a pályán kiharcolni a feljutást, licencengedély is szükséges az osztályváltáshoz. A licenckérelmet pedig nem adták be a várdaiak.

– Március tizenegyedike volt a licenckérelem beadásának határideje, akkor éppen a hatodik helyen álltunk a tabellán, senki nem gondolt arra, hogy esélyünk lesz a feljutásra – mondta Révész Attila, a klub szakmai igazgatója. – Újoncként a biztos bentmaradás reményében vágtunk neki a bajnokságnak, aztán a tavasz előtt ezt a célkitűzést átalakítottuk, és a felkészülés elején bejelentettem az öltözőben, hogy cél a dobogó. Ennek akkor is láttam a realitását, az élvonal azonban távolinak tűnt.

Néhány éve az NB III-at is kétszer kellett megnyernie ahhoz a Várdának, hogy a csapat osztályt váltson. Lehet, hogy az élvonalbeli szereplés jogával is hasonló lesz a helyzet?

– Azt azért látni kell, hogy Kisvárdán megfontolt döntések születnek, a hosszútávú terveket tartjuk szem előtt – felelte a szakmai igazgató. – Akadnak előttünk megyebeli példák is, amikor az indokolatlanul bevállalt magasabb osztályú szereplés után jött a visszaesés. Vagy itt a Dunaújváros esete, ők az NB III-ból két év alatt két osztályt váltottak felfelé, most pedig a megszűnés határára kerültek. Nálunk a várkerti közeg a fő varázsa a futballnak, megtehettük volna, hogy nyíregyházi helyszínnel beadjuk az engedélyt, de akkor éppen ez a varázs veszett volna el.

Most még nincs realitása annak, hogy NB I-esek legyünk, talán majd az új stadionban. Bízunk benne, hogy a 2017-2018-as szezont már az új létesítményben tudjuk kezdeni, bár a híresztelésekkel szemben az alapkövét még mindig nem tették le.

Hosszabbított a kapitány

További egy évig a Kisvárda Master Good labdarúgója lesz Erős Gábor, akivel Révész Attila megállapodott a szerződéshosszabbításról. Az NB II góllövőlistáját holtversenyben, 15 góllal vezető csapatkapitány jelölt a másodosztály legjobb játékosának járó címre, a Hivatásos Labdarúgók Szakszervezetének május 20-i gáláján derül ki, hogy övé lesz-e az elismerés. És még egy hír a várdai közönségkedvencről: a Vác elleni lesz az ötvenedik bajnoki mérkőzése kisvárdai mezben, az eddigi 49 találkozón 34 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarországban és a kelet.hu-n.
hirdetés