Sport

2014.07.16. 09:40

Fejest ugranak a mélyvízbe, de nem akarnak megfulladni...

Fehérgyarmat - Új úton a Szatmár Unió FC: a távozó román légióshad helyett a fiataloké a pálya!

Fehérgyarmat - Új úton a Szatmár Unió FC: a távozó román légióshad helyett a fiataloké a pálya!

Meglehet, káprázott annak a csaknem félszáz fehérgyarmati drukkernek a szeme, akik bekukkantottak a Szatmár Unió FC edzőmeccsére. A Szi-Zo Sport megyei első osztályban érdekelt csapat tavaszi keretéből ugyanis – írd és mondd – egyetlen futballista maradt hírmondónak.

De kik ezek a fiúk?

Mégpedig Tamási Dávid. Mellőle ,,kikoptak” a többiek. Olyannyira, hogy a tavasszal még tizenkét főre rúgó román különítmény valamennyi tagjától megváltak. Ugyanakkor a magyar magból a Docsa István, Pindzsula Péter kapus alkotta páros a megye kettes Mátészalkát választotta, míg Szabó Tamást immár a Nábrád tudhatja soraiban.

Naná, hogy a drukkerek egymást kérdezgették: de kik is loholnak most a pályán?

Nos, a Nyírmeggyes ellen 4–3-ra megnyert mérkőzésen hemzsegtek az ifjú titánok a szatmári legénységben. Nevesítsünk! A belső védő, Fehér Ádám, a több poszton is bevethető Rigó Attila, a támadó Gégény Mihály, valamint a középpályás Kajdi Patrik egyaránt a Nyírsulitől érkezett. Onnan, ahonnan még egy kapus jövetele is benne van a pakliban. A milotai csatár, Siket Tibor ugyancsak megmutatta magát az ominózus találkozón, akárcsak a csengeri Bodó Richárd, illetve a tisztabereki Balogh Péter, elvégre ők szintén az állandóságot képviselő edző, Virovecz Pál irányításával készülnek – az SZUFC együttesével.

– A koncepciónk az, hogy minél több helyi kötődésű vagy környékbeli, főként fiatal játékosra szeretnénk építeni a jövő csapatát – szolgált információval Papp Attila, a Szatmár Unió FC technikai vezetője.

Figyelemmel követett játék

– Próbáljuk figyelembe venni azt is, hogy ez lehetőleg ne menjen az eredmény rovására. Itt szeretnénk megköszönni a román légiósoknak, akikkel a szurkolóknak és a vezetésnek semmi problémájuk nem volt, hogy becsülettel szolgálták a klubot. De az élet mást diktált.

Kósa Árpád elnökségi tagunk közreműködésével sikerült felvennünk a kapcsolatot a Nyírsulival. Tudjuk, ott remek szakmai stáb dolgozik az utánpótlásban, segítséget kértünk tőlük. Fontos elmondani, a hozzánk kerülő játékosok nem csupán nálunk, Nyíregyházán is edzeni fognak, miközben a megyei bajnokikon nyomon követik majd teljesítményüket. Több labdarúgóval tárgyalásban állunk még, mivel veszélyes lenne csak és kizárólag a húszas éveik elején járó futballistákkal nekivágni egy várhatóan színvonalas megyei első osztályú idénynek. Ezért arra törekszünk, hogy néhány rutinosabb játékost is a csapathoz csábítsunk. Fejest ugrunk a mélyvízbe, de reméljük, megtanulunk úszni és nem fulladunk meg!

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!