Kisvárda Master Good – Nyert, és élre állt a Kisvárda

Akt.:
Miroszlav Grumics (10) szerezte a harmadik kisvárdai gólt
Miroszlav Grumics (10) szerezte a harmadik kisvárdai gólt - © Fotó: Zalai Hírlap
Kisvárda – Zsinórban ötödik meccsén sem kapott gólt az Egerszegen magabiztosan győztes NB II-es listavezető.

Míg az otthon maradottak az ősz vélhetően utolsó nyári napját élvezhették, addig a Zalaegerszegen pályára lépő kisvárdai futballisták és az őket elkísérő szurkolók már ízelítőt kaphattak a cudarabb időjárásból. A vasárnapi tévés NB II-es rangadót permetező esőben rendezték meg.
Mit sem zavarta ez Cseri Tamást, illetve az őt két ízben is kiszolgáló Gosztonyi Andrást. Utóbbi, vagyis a jobbszélső önzetlen átadásra először éppúgy a másik oldalon játszó társa érkezett, mint a második találatnál, amikor beadást követően értékesítette helyzetét. Pedig Cseri Tamás sokkal inkább az előkészítéseiről híres, mint a góljairól, de ha ilyen labdát kap, mint ezúttal Gosztonyitól, akkor neki sincs ellenére a kapuba találni.
A kétgólos előny magabiztosságot adott a Várdának a becsületből azért támadó egerszegiek ellen, de a félidei még magabiztosabb vezetésről Miroszlav Grumics gondoskodott. A gólpassz, pontosabban a kapusról kipattanó lövés ezúttal is a nagy kedvvel futballozó Gosztonyié volt.
Úgyhogy a második félidőre sok eldöntetlen kérdés már nem maradt. A vendégcsapat már nem nagyon akart, a Zete pedig nem tudott gólt szerezni, még úgy sem, hogy Babati Benjámin beállításával némi élet költözött a hazaiak támadójátékába, de a cserecsatár távoli lövéseit Ivancsics Alex biztosan védte. Más helyzetet nem tudott kidolgozni a ZTE, így a könnyed győzelem mellé a kapott gól nélküli sorozatát is 491 percesre növelte a Várda.
És nem mellesleg: élre állt a táblázaton!

Zalaegerszegi TE–Kisvárda Master Good 0–3 (0–3)

Zalaegerszeg, 1200 néző, v.: Szőts (Lémon, Vígh-Tarsonyi).

ZTE: Szappanos – Nagy T., Króner, Forgács, Deutsch – Kretz, Patvaros – Szakály A., Végh G. (Gottfried, a szünetben), Jakab Cs. (Babati, a szünetben) – Daru (Bobál G., 68.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Vermes, Papucsek, Vári B. – Fodor F., Lucas – Gosztonyi (Fodor A., 64.), Erős G. (Szabó P., 73.), Cseri T. (Rajczi, 79.) – Grumics. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Cseri T. (0–1) a 8., Cseri T. (0–2) a 29., Grumics (0–3) a 45. percben

Percek, események

8. perc: Lucas ugratta ki a jobb oldalon Gosztonyit, aki elvitte a labdát a kapujából kilépő Szappanos mellett, az alapvonal közeléből középre passzolt, és az érkező Cseri Tamás 5 méterről a kapu közepébe emelte a labdát, 0–1.

29. perc: Gosztonyi jobboldali beadása után átszállt a labda a felugró Lucas és a védők feje felett, Cseri Tamás viszont a túloldalon lekezelte azt, és az ötös sarkáról, jobbal úgy lőtte a léc alá, hogy szappanos csak beleérni tudott, 0–2.

45. perc: A védőktől az ellenfél térfelén megszerzett labdát Cseri Tamás passzolta jobbra Gosztonyihoz, aki egy csel után 13 méterről, ballal kapura lőtt, szappanos védett, a kipattanót azonban Grumics 4 méterről a kapuba lőtte, 0–3.

Mesterszemmel

Csató Sándor: – Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, és ezt remekül kihasználta a Kisvárda. Szünet után még az az iram is visszaesett, amit a meccs első részében próbáltunk diktálni, így nem tudtunk felpörögni.

Révész Attila: – Három nullra nyerni Zalaegerszegen, az azért megsüvegelendő teljesítmény nem is lehetek elégedetlen. Az első félidei taktikánk remekül bejött, kiderült, hogy gyorsabbak a játékosaink, mint az ellenfélé, és szerettem volna, hogy szünet után is többek legyünk, de az eredmény nem indokolta a változtatást.
hirdetés