Kisvárda Master Good – Pontos volt a védekezés

Akt.:
Ene Cornelék foggal-körömmel őrizték az eredményt
Ene Cornelék foggal-körömmel őrizték az eredményt - © Fotó: Ádám János
Kisvárda – A Kisvárda Master Good majd’ egy félidőn át emberhátrányban küzdött a döntetlenért.


Hatpontos ­meccs. A kifejezést arra használják, amikor két közvetlen rivális egymással játszik, így valamelyik fél győzelme esetén nem csupán magának szerez három pontot, hanem lényegében ugyanennyit elvesz a másiktól. Ez volt a tétje az NB I. 17. fordulójában rendezett kiesési „rangadónak”, amelyen a tizedik helyen álló Diósgyőr a tőle egy ponttal lemaradó Kisvárda Master Goodot fogadta.

Bekezdett a miskolci alakulat, Martin Juhar már a második percben életerős szabadrúgással kínálta meg Felipét, aki állta a sarat, bő tíz perccel később azonban hasonló szituációban már tehetetlen volt – a két lövés között az volt a különbség, hogy utóbbi megpattant a sorfalon és komótosan a jobbra elvetődő kapus helyén gurult be a kapuba.

Csak az egyikért járt a piros

A gól jót tett a meccsnek, és kiváltképp a Kisvárda játékának. Brana Ilics előbb nem sokkal lőtt mellé a tizenhatoson belül, majd egy lecsúszó beadása pattant a lécre. Ekkor hosszú percekig csak a vendégeknél volt a labda, ám ahogy elveszítették azt, a DVTK rögtön kontrázott, egy ilyen végén megint Felipének kellett védenie.

Ez sem zavarta meg Lucasékat, akik türelmesen járatták a labdát, próbálták feltörni az ellenfél védelmét. A dolog nyitját aztán az jelentette, hogy Ilics átment a bal oldalra, innen becselezte magát a tizenhatosig és helyzetet teremtett, amiből Sassá egyenlített.

A második játékrész jól indult, ám rémálomszerűen folytatódott. Nagy helyzet maradt ki a miskolci kapu előtt, majd jött a mérkőzést befolyásoló affér. Vernes Richárd méterekről beugorva nyújtott lábbal rúgta meg Pavlo Lukjancsukot, mindezért csak sárga lapot kapott, egy percre rá aztán az ukrán visszarúgva rázta le magáról Vernest. Ugyan Berke Balázs játékvezető az esetből nem látott semmit, asszisztense véleményét kikérve piros lapot adott.

Megküzdöttek a döntetlenért

Noha Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője a mérkőzés előtt stabil védekezést kért, de úgy, hogy csapata ne adja fel a támadásokat, az ötvenedik perctől szinte csak az előbbiben bízhatott. A Diósgyőr leginkább a bal oldalon vezetett jó támadásokat, ám a beadásokat vagy kifejelte egy védő, vagy Felipe gyűjtötte be könnyűszerrel. A Várda nagyot küzdve, rendkívül szervezetten védekezett, elöl Horváth Zoltán igyekezett tartani a labdát és szabálytalanságokat kiharcolni.

Az utolsó másodpercekben akadt még dolga a bajnokság egyik legjobb kapusának, de a brazilon már nem tudott kifogni a miskolci gárda. A legmegnyugtatóbb a győzelem lett volna a Kisvárda Master Good számára, de a mérkőzés alakulását tekintve értékes pontot szerzett a közvetlen riválisa otthonában.

MK


DVTK vs. Kisvárda
Kisvárda - A Kisvárda Master Good korán hátrányba került a közvetlen rivális Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I. 17. fordulójában, ám türelmes játékkal még az első félidőben egyenlített Sassá révén. A második játékrész nem indult jól, Pavlo Lukjancsukot azonnali sárga lappal kiállította a játékvez...Sporthírek


hirdetés