Kisvárda Master Good – Rangadóval kezd „sűrűsödni”

Akt.:
Ahogy Lucas Bertucci (jobbra) a Kisvárdában, úgy Birtalan Botond a Békéscsabában számít alapembernek
Ahogy Lucas Bertucci (jobbra) a Kisvárdában, úgy Birtalan Botond a Békéscsabában számít alapembernek - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az eddigi fő rivális Békéscsabűval szemben, idegenbeli meccsen is növelné előnyét a Kisvárda.

A március 28-tól április 29-ig tartó egy hónapban hat mérkőzés vár a Kisvárda Master Goodra az NB II-ben, azaz a vasárnapi kötelezettségek mellett beugrik két hétközi forduló is – miként persze a mezőny többi tagjának is.

A sorozat első és utolsó darabja nem akármilyen meccseket tartogat a második helyezett várdaiak számára, hiszen szerdán Békéscsabára utazik a csapat, egy hónap múlva pedig a Nyíregyháza Spartacust látja vendégül. A helyezések alapján momentán a csabaiak a Várda legnagyobb riválisai az MTK mögött még kiadó másik feljutó helyért, de a Szpari is feljövőben van, és még beleszólhat ebbe a kérdésbe. Maradjunk azonban az első feladatnál, már csak azért is, mert Kondás Elemér vezetőedző nem is nagyon akart jobban előretekinteni.

– Innentől kezdve egymást érik majd a meccsek, sok lesz az utazás is, így közben a terhelést is megfelelően kell adagolnunk, és azokat a játékosokat is tűzben kell tartanunk, akik idáig kevesebb lehetőséghez jutottak – mondta Kondás Elemér. – A vasárnapi, Cegléd elleni mérkőzésen vezettünk formás akciókat és lőttünk szép gólokat, és ami a legfontosabb, nyertünk. Természetesen azt remélem, hogy az akkor megkezdett úton haladunk tovább, mert attól azért nem kényelmesedhetünk el, hogy megnyertünk végre egy meccset. A sűrű menetelés közepette a játékosok leterheltségét is figyelnünk kell, így annak ellenére is lehetnek változások a kezdőcsapatban, hogy győztes meccs után vagyunk.

A Békéscsabától jelenleg tíz pont választja el a Kisvárdát. Elégedettek lennének a várdaiak, ha a meccs után is ugyanez lenne a helyzet? Magyarán, a döntetlen elfogadható eredmény a Viharsarokban?

– Rangadót játszunk Békéscsabán, az egyik legfőbb riválisunkkal, ez kétségtelen – felelte a kisvárdai vezetőedző. – Mint mindig, most is győzelemre játszunk, így akkor lennék igazán elégedett, ha a pontelőnyünk tovább nőne. Különben sem csak a tíz pontra és a Békéscsabára figyelünk, mert kapaszkodnak a többiek, így a Győr, a Gyirmót és a Nyíregyháza is. Úgyhogy ezek után is lesz rangadókban részünk, főként, hogy ebben a mezőnyben egyik csapat ellen sem lehet biztosra menni.
Mindössze két csapat van az NB II-es mezőnyben, amely már négy mérkőzést játszott az idén, a Győr és a Békéscsaba. A csabaiak nem kezdték túl jól a szezont, mert bár az MTK elleni vereség (0–3) idegenben belefért, és utána Mosonmagyaróváron nyertek (1–0) a lila-fehérek, azóta a Győr ellen otthon (1–3) és Zalaegerszegen (0–1) is veszítettek.Sporthírek


hirdetés