Kisvárda Master Good SE – A gól hozza meg a lövőkedvet

Karacs Jázmin három-három gólt lőtt az utóbbi két meccsen
Karacs Jázmin három-három gólt lőtt az utóbbi két meccsen - © Fotó: kisvardaikezi.hu/Szabó Sándor
Kisvárda – A fiatal kisvárdai balszélső igyekszik élni az eséllyel, de a védekezésbe még bele kell erősödnie.

Második évét tölti a Kisvárda Master Good SE-nél Karacs Jázmin, de az MTK elleni mérkőzésig csak epizódszerep jutott neki. A fordulatot az hozta meg, hogy a brazil Samira Rocha távozása és Marincsák Nikolett sérülése után két fordulóval ezelőtt megkapta a balszélső a bizalmat Vlatko Djonovics edzőtől.

– Olvastam edzőnk nyilatkozatát, hogy nem tart elég rutinosnak erre a posztra, neki is bizonyítani akartam, amikor lehetőséghez jutottam – mondta az MTK ellen 26–21-re megnyert és Siófokon, kilenc egymást követő meccs után 19–18-ra elveszített meccsen is egyaránt három-három gólt szerzett Karacs Jázmin. – Sokat jelentett a társak biztatása, és az, hogy a helyzetek nagy részét értékesíteni tudtam. Ez az önbizalmamnak is jót tett, így már ejtésre is mertem vállalkozni, szerencsére mindkét mérkőzésen sikerrel. Mindenesetre ennyi győztes meccs után is nagyon rossz érzés volt veszíteni, főleg úgy, hogy minden esélyünk megvolt a győzelemre.

Azok a hölgyek, akik nagy-nagy lemondások árán tudják állandósítani súlyukat, a következő bekezdést ne olvassák el, mert megirigylik Karacs Jázmintól, hogy miért is jut neki kevesebb szerep a védekezésben.

– Egyszerűen azért, mert fizikálisan nem vagyok túl erős, de úgy is mondhatnám, hogy vékony vagyok hozzá – indokolja a 21 éves Karacs Jázmin. – Mindez a mi családunkban genetikai kérdés, hiába eszek rendesen, képtelen vagyok hízni. Sőt, biztos vagyok benne, ha nem sportolnék, akkor még soványabb lennék. Azért mindkét előző meccsen kaptam részfeladatot védekezésben, és idővel jó lenne beleerősödni abba a szerepkörbe is.

Szombaton nem akármilyen ellenfél látogat Kisvárdára, a Bajnokok Ligája címvédője, az összesen háromszoros BL-győztes Győr, amely idén is tagja a budapesti négyes döntőnek, és a kedden megejtett sorsolás alapján május 12-én a román CSM Bucuresti ellen játszhatja az elődöntőt.

– Igazi értékmérő előtt állunk, és nem mondok vele újat, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei – így Karacs Jázmin. – A jobbszélső Bódi Bernadettel találhatom majd magam szemben, mint minden ellenfélből, a Győrből is felkészülünk, így tisztában leszek a válogatott játékos erényeivel is. Ellenfelünknél sok a sérült, talán már a Fradi elleni rangadóra és a BL négyes döntője jár a fejükben. Ha ezt meg tudjuk lovagolni, és ki tudunk olyan jóm teljesítménnyel rukkolni, mint az ősszel Győrben, akkor megismétlődhet annak a meccsnek a tisztes eredménye, amikor négy góllal kaptunk ki tőlük.

Két Karacs Kisvárdán

2016 őszén két Karacs sportolt Kisvárdán. A szabolcsi kisvárosba ugyanis egyszerre érkezett meg Karacs Jázmin és két évvel idősebb bátyja, Karacs Péter.
– Nagyban megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy a bátyám is ide került Kisvárdára – mondta a debreceni származású testvérpár hölgy tagja. – Sajnos csak fél évig tartott ez az időszak, a bátyám aztán Ceglédre került.
hirdetés