Kisvárda Master Good SE – A kupában már sikerült

Radojevics (20) tavaly áprilisban négyszer vette be a fővárosiak kapuját
Radojevics (20) tavaly áprilisban négyszer vette be a fővárosiak kapuját - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A győzelem kulcsa az erős védelem és az okos támadójáték lehet.

Múlt kedden lépett utoljára pályára a Kisvárda NB I.-es női csapata, akkor alaposan megszorongatta a Győrt, és közel állt a bravúrhoz. A szabolcsiak szombaton ahhoz az MTK-hoz látogatnak, amelyet még november közepén a Magyar Kupa 4. fordulójában magabiztosan győztek le. A fővárosiak az Európa-bajnoki szünet utáni első két mérkőzésükön egy-egy pontot szereztek, a Siófok, illetve a Békéscsaba ellen, majd túlestek az FTC és a Győr elleni bajnoki mérkőzéseken is.

– Igen, az egy nagyszerű győzelem volt, amellyel kvalifikáltuk magunkat a kupa négyesdöntőjébe – emlékezett vissza Vlatko Djonovics, a Kisvárda edzője.

A Győr ellen már megmutatták

– Jól felkészültünk ellenfelünkből, a heti programunkban videóelemzés és taktikai edzések szerepeltek, megpróbáltunk a tőlünk telhető legjobban felkészülni. Nagyon fontos mérkőzés lesz ez, hiszen a Győr elleni mérkőzésen megmutattuk hogyan is tudunk jól és szervezetten játszani a világ talán legjobb csapata ellen. Ha ezt tovább tudjuk folytatni, akkor a soron következő összecsapásainkon több ponttal is gyarapodni fogunk. Remélem, hogy az MTK ellen is jól fogunk játszani és két ponttal térhetünk haza, de ehhez a 60 perc alatt mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Tudjuk, hogy az ellenfelünk az elmúlt fordulókban több bravúros eredményt ért el, de számunkra csak a győzelem az elfogadható. A magyar bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, ha győzni akarsz, a 100 százalékot kell adnod.

– Minden nap más volt, hol a védelemre, hol a kollektív kontratámadásra és a támadásra összpontosítottunk – engedett bepillantást a heti munkába Aneta Benko, a szabolcsiak játékosa.

Legutóbb legyőzték őket

– Valóban nem lesz ismeretlen a soron következő ellenfelünk, hiszen egyszer már sikerült legyőznünk őket. De nem szabad, hogy ez megtévesszen bennünket, mivel tudjuk, hogy jó játékosaik vannak, akik minden pozícióból lőnek és veszélyesek – figyelmeztetett a horvát szélső.

– Nekünk a saját rendszerünkre kell összpontosítani, és a lehető legkevesebb technikai hibával játszani. Természetesen győzelmet várunk, de ehhez teljes erővel és keményen kell játszanunk. A győzelem kulcsa csakis az erős védelem és az okos támadás lehet.

– BB –
hirdetés